Antena 3 CNN Actualitate Corneliu Vadim Tudor a murit

Corneliu Vadim Tudor a murit

Corneliu Vadim Tudor a murit
14 Sep 2015   •   19:10
Corneliu Vadim Tudor, fondatorul Partidului România Mare, a murit luni seară, la Centrul Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare al Armatei. Politicianul a suferit un infarct şi a fost supus unei intervenţii.

Medicii au încercat să îl resusciteze şi să îl stabilizeze pe Corneliu Vadim Tudor, însă fără rezultat, decesul fiind înregistrat la ora 18.30.

Citeşte şi: Dan Negru a vorbit cu Corneliu Vadim Tudor, cu puţin timp înainte de tragica veste: Caii destinului ştiu drumul, noi doar ţinem hăţurile

Corneliu Vadim Tudor (născut pe 28 noiembrie 1949 la Bucureşti) a fost fondatorul Partidului România Mare şi membru al Parlamentului European.

Lucian Bolcaş, despre decesul lui Corneliu Vadim Tudor. "E ca şi cum pierd o parte din viaţa mea"

S-a făcut remarcat în spaţiul public prin temperamentul său vulcanic şi naţionalismul pronunţat, printr-un război perpetuu cu "duşmanii acestei ţări".

"Politica românească a pierdut azi acea pată de culoare cu adevărat valoroasă". William Brînză, după decesul lui Cornel Vadim Tudor

A avut o bogată carieră politică, a fost membru al Parlamentului în mai multe legislaturi, membru al Parlamentului European şi a candidat de mai multe ori la alegerile prezidenţiale. În 2000 a ajuns în turul doi al acestora, unde a obţinut puţin peste 30% din sufragii.

Premierul Ponta a transmis condoleanţe familiei lui Corneliu Vadim Tudor

A avut o activitate publicistică impresionantă, cu peste 30 de volume publicate. A scris şi proză şi poezie, iar o parte din operele sale au fost traduse în mai multe limbi.

Nicu Alifantis: Ne-a mai părăsit un poet, Corneliu Vadim Tudor

A înfiinţat mai multe reviste şi ziare, cel mai cunoscut nume dintre acestea fiind "România Mare". 

"S-a stins ultimul Luceafăr al Naţionalismului Românesc!". Andrei Tinu, după decesul lui Corneliu Vadim Tudor

Corneliu Vadim Tudor a fost o figură centrală în numeroase controverse, o parte pornite de la acuzaţii virulente formulate de acesta la adresa unor persoane diverse, altele fiind dispute generate de derapajele sale lingvistice.

Împreună cu soţia sa, Doina, a avut două fete - Lidia şi Eugenia. 

Vezi şi: Ce a postat Corneliu Vadim Tudor pe Facebook cu puţin timp înainte de a muri

Citeşte şi: Corneliu Vadim Tudor şi-a presimţit moartea. "Hai, Moarte, să bem o cafea"

Vezi şi : Gheorghe Funar, reacție scandaloasă la moartea lui Corneliu Vadim Tudor. Cuvinte grele


×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close