Antena 3 CNN Actualitate Coroană de 300.000.000 de lei la căpătâiul lui Fane Spoitoru

Coroană de 300.000.000 de lei la căpătâiul lui Fane Spoitoru

Coroană de 300.000.000 de lei la căpătâiul lui Fane Spoitoru
16 Apr 2016   •   09:39

A fost pelerinaj la Cernica la baza sportivă unde este depus sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Fana Spoitoru. Sute de prieteni, sportivi, maneliști au fost să-și ia la revedere de la interlop cu câteva ore înainte de înmormântare.

Spoitoru va fi înmormântat astăzi în Cimitirul Bellu din Capitală, lângă cavoul marelui actor Sergiu Nicolaescu.

Cele două corturi amenajate la baza sportivă din Cernica pentru priveghiul lui Fane Spoitoru au fost neîncăpătoare. Sute de oameni, printre care prieteni, vedete, sportivi şi lăutari au venit să îşi prezinte condoleanţele în ultima noapte de priveghi.

Aseară, cei care l-au cunoscut i-au cântat pentru ultima oară. Sorin Copilul de Aur i-a compus o melodie specială, iar pe un ecran uriaș au rulat mai multe fotografii cu Spoitoru.

Oamenii s-au luptat să ridice o coroană înaltă de patru metri şi jumătate, în formă de inimă, adusă ca omagiu din partea soţiei lui  Fane Spoitoru.

Şi fratele lui Fane Spoitoru a trimis, din închisoare, o coroană înaltă de peste 10 metri, compusă din nu mai puţin de 10.000 de garoafe.

Cei mai cunoscuţi manelişti au făcut dedicaţii speciale rudelor şi apropiaţilor lui Fane Spoitoru pe mii de euro.
 

Cei care au venit la priveghi au avut la dispoziție un cort special amenajat. Acolo, aproape de fotografia regretatului lider de interlopi a fost observat un detaliu trecut cu vederea de mulţi.

Mai bine de 5 metri măsoară cel mai înalt ansamblu floral. Potrivit specialiştilor, coroana, care conţine şi portretul lui Fane, a fost realizată din peste 2.000 de trandafiri şi a costat o avere: aproximativ 300 de milioane de lei vechi!

Fane Spoitoru a murit într-un spital din Israel, în urma unei comoţii cerebrale. A fost considerat liderul de marcă al lumii interlope. A devenit cunoscut în 1992, după ce a tăiat cu o sabie mâna unui poliţist.

 

 

 

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close