Antena 3 CNN Actualitate Şedinţe de urgenţă convocate la Ministerul Sănătăţii și MAI pe tema coronavirusului

Şedinţe de urgenţă convocate la Ministerul Sănătăţii și MAI pe tema coronavirusului

România începe pregătirile împotriva virusului ucigaş din China dupa declararea epidemiei din Italia. Sute de români se întorc zilnic din zonele afectate, iar pericolul de infectare este uriaş.

Şedinţe de urgenţă convocate la Ministerul Sănătăţii și MAI pe tema coronavirusului
24 Feb 2020   •   10:21

O ședință de urgență va avea loc la Ministerul Sănătății, pentru a stabili ce măsuri vor fi luate pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. Astfel, Comitetul de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor constituit de Ministerul Sănătăţii se va întruni, luni, de la ora 12,00, în şedinţă, anunţă reprezentanţii MS.

Totodată, la ora 14,00, va avea loc şi o şedinţă a Comitetului pentru situaţii de urgenţă la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Raed Arafat: Coronavirusul nu are tratament și nici vaccin. Nu e ca la gripa obișnuită, oamenii nu trebuie să se trateze singuri

Până atunci, autoritățile locale și centrale pregatesc stocuri uriaşe de dezinfectanţi, materiale de protecţie şi kituri de analiză. 

Ministerul Sănătății susține că până în prezent, nu sunt raportate de către autoritățile italiene cazuri de cetățeni români simptomatici cu noul coronavirus.

Pentru a preveni răspândirea virusului mortal, autoritățile au demarat verificări de amploare în vămile din vestul țării. Oamenii sunt controlaţi, consultaţi şi puşi să completeze chestionare. Acolo unde există suspiciuni intră în carantină 14 zile, timp în care vor fi monitorizaţi în permanenţă.

Recomandări pentru populație: evitaţi să vorbiţi cu persoanele bolnave sau să daţi mână cu ele şi purtaţi mască de protecţie. Iar dacă totuşi ați intrat în contact cu o persoană bolnavă, evitaţi să vă atingeţi gura, nasul şi ochii. Nu uitaţi de spălatul pe mâini cu apă şi săpun, sau cu soluţii pe bază de alcool ori de câte ori este necesar.

Dacă tuşiţi ori strănutaţi, acoperiţi gura şi nasul cu o batistă de hârtie de unică folosinţă, apoi aruncaţi batista la gunoi şi spălați-vă pe mâini.

 

×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății coronavirus
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close