x close

Corupție și conflict de interese la nivel înalt. Afacere politică de 5 milioane de euro

de L.D.    |    10 Oct 2012   •   22:43
Corupție și conflict de interese la nivel înalt. Afacere politică de 5 milioane de euro 525

Mihai Gâdea a continuat în această seară lista dezvăluirilor privind corupția și conflictul de interese care îi incriminează pe Mihai Răzvan Ungureanu și pe doamna Corina Vințan.

Realizatorul a explicat în primul rând ce înseamnă traficul de influenţă şi conflictul de interese. De asemenea, acesta a ținut să menționeze că încălcarea acestui conflict de interese poate duce la închisoare de la 1 la 5 ani. A încălcat oare domnul Ungureanu și consilierul său acest conflict de interese sau nu?


Mihai Gâdea a prezentat de asemenea scandalul Fabulospirit, o afacere politică de 5 milioane de euro. Fabulospirit se dorea a fi o campanie care să pună accent pe spiritul bucuriei de a trăi a românilor, singurul element specific românesc.

Însă costul acestui proiect de consultanţă s-a ridicat la nu mai puţin de 110,000 de euro, iar întregul proiect al campaniei de imagine a costat aproximativ 5 milioane de euro.

Sloganul "Fabulospirit" a costat 9,166 de euro pe fiecare literă, în total fabuloasa sumă de 110,000 de euro, spunea cotidianul.ro la vremea aceea.


Ca răspuns la o solicitare din partea Antenei 3, Ministerul Afacerilor Externe a trimis o adresă prin care se menţiona că valoarea contractului pentru Proiectul Fabulospirit a fost în valoare toatală de 130,000 de euro cu TVA şi a fost încheiat în data de 4 decembrie 2006 cu firma Generic Audio Vizual SRL. Mihai Răzvan Ungureanu a fost invitat într-o emisiune la un post de televiziune unde a încercat să justifice această sumă.


Realizatorul a prezentat totodată o informaţie extrem de interesantă şi anume, cât a costat zugrăveala biroului lui Mihai Răzvan Ungureanu când a venit la Ministerul de Externe. Din documentele oficiale ale Ministerului Afacerilor Externe au avut o valoare de peste 451 de milioane de lei vechi.Citeşte mai multe despre:

mihai gadea Sinteza Zilei
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati