Antena 3 CNN Actualitate Coruţ, la învestirea ca prefect al Capitalei: Mandatul meu va sta sub semnul respectării legii

Coruţ, la învestirea ca prefect al Capitalei: Mandatul meu va sta sub semnul respectării legii

Coruţ, la învestirea ca prefect al Capitalei: Mandatul meu va sta sub semnul respectării legii
Sursa foto: Foto: jurnalul.ro
18 Apr 2012   •   18:51

Noul prefect al Capitalei, Cristina Ecaterina Coruţ, a declarat miercuri, la învestire, că mandatul său va sta sub semnul respectării legii, precizând că va face tot ce va putea "pentru aplicarea programului de guvernare şi pentru continuarea proiectelor începute de fostul prefect", informează Mediafax.
   
"Mandatul meu va sta sub semnul respectării legii. Vreau să fac tot ce pot pentru aplicarea programului de guvernare şi să continui proiectele începute alături de fostul prefect, dar şi să construiesc altele noi", a spus Coruţ, care vede această numire ca pe o "schimbare de ştafetă într-o echipă în care a lucrat de foarte mult timp".
   
Noul prefectul al Capitalei a subliniat, cu acelaşi prilej, că alegerile din acest an electoral vor fi organizate în mod corect, transparent şi imparţial.
   
"Sunt funcţionar public de carieră şi îmi voi folosi toată experienţa pentru a construi un parteneriat cu autorităţile publice, cu societatea civilă", a mai spus Cristina Coruţ .
   
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, prezent la ceremonia de învestire, a spus că o cunoaşte pe Cristina Ecaterina Coruţ încă din 2005, atunci când era prefect al municipiului Bacău, şi a precizat că va rămâne în "legătură directă cu această instituţie, arătând că proiectele importante ale Bucureştiului trebuie susţinute de toate instituţiile, de la primărie până la minister".
   
La ceremonie a fost prezent şi fostul prefect al Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, care a precizat că a lăsat în urmă "o instituţie întărită faţă de acum trei ani, cu multe proiecte finalizate şi altele în derulare".
   
Postul de prefect al municipiului Bucureşti, rămas vacant după demisia lui Atănăsoaei, a fost preluat de subprefectul Cristina Ecaterina Coruţ în baza unei hotărâri aprobate miercuri de guvern.
   
În octombrie 2009, Cristina Ecaterina Coruţ, la acel moment secretar general al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, a fost reinstalată de Guvern în funcţia de subprefect al Capitalei, post pe care îl pierduse în iulie 2008, printr-o hotărâre a fostului Cabinet.
   
Coruţ ocupa postul de subprefect al Capitalei din aprilie 2006, după ce în intervalul 1 martie 2005-5 aprilie 2006 a lucrat ca director executiv adjunct în cadrul Primăriei municipiului Bucureşti.
   
În perioada septembrie 2005-ianuarie 2006 a fost detaşată temporar la Ministerul Integrării Europene, în funcţia de secretar general adjunct.
   
Ea a lucrat în Primăria Capitalei din 2001, când primarul general de atunci, Traian Băsescu, a numit-o consilier juridic.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close