Antena 3 CNN Actualitate Cosmin Mladin și Dani Copil s-au predat. Cei doi se află în sala de judecată a Tribunalului București

Cosmin Mladin și Dani Copil s-au predat. Cei doi se află în sala de judecată a Tribunalului București

Potrivit informațiilor primite de Antena 3, Cosmin Mladin și Dani Copil, capii mafiei țigărilor, din Arad, s-au predat vineri. Cei doi sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă cu țigări și spălare de bani.

Cosmin Mladin și Dani Copil s-au predat. Cei doi se află în sala de judecată a Tribunalului București
de Mia Lungu    |    23 Iul 2021   •   13:05

Procurorii ceruseră arestarea preventivă pentru cei doi, Tribunalul București hotărând ca 11 dintre persoane să fie puse sub măsura controlului judiciar în dosarul de contrabandă cu țigări de la Arad.

Reporterul Roxana Ciucă a ajuns la Tribunalul București, unde s-au predat Cosmin Mladin și Dani Copil. Cei doi se află în sala de judecată, pentru a afla dacă vor fi puși sub arest preventiv, așa cum a solicitat DIICOT.

Se pare că cei doi au fost non stop monitorizați de Poliția Română, în ultimele săptămâni.

Cosmin Mladin și Daniel Copil au dispărut în ziua perchezițiilor, cu două ore înainte ca polițiștii să le bată la ușă.

Cosmin Mladin este cel care coordona rețeaua de contrabandă de țigări de la Arad, interceptat de DIICOT când recunoștea valoarea uriașă a unui transport ilegal de țigări în Marea Britanie de aproape 400.000 de lire sterline.

"DIICOT i-a interceptat pe mebrii grupării încă din noiembrie 2019. Practic a fost interceptată o discuție din 20 noiembrie 2019 în care Cosmin Mladin discuta cu Gheorghe Costea zis Mambo, fost asociat al ministrului de Interne Traian Igaș până în 2010, despre o captură făcută de autoritățile britanice.

Practic, într-un camion care dusese țigări de contrabandă la ieșirea din Marea Britanie au fost descoperite ascunse aproape 400.000 de lire sterline. Cei doi lideri ai grupării încercau să găsească o variantă să recupereze banii și se vorbea de întocmirea unor documente cum că banii ar fi folosiți pentru cumpărarea unor mașini, însă în acel moment Cosmin Mladin a spus că nu se poate justifica o sumă atât de mare și recunoștea că făceau transporturi cu valori de până la jumătate de milion de lire sterline", a spus jurnalistul Pressalert Dragoș Boța, la Antena 3.

Anchetă de amploare în MAI. Cine le-a dat liderilor traficanților de la Arad pontul despre descinderi

Anchetă de amploare și verificări în Ministerul de Interne, săptămâna trecută, după ce șeful traficanților de țigări din Arad a scăpat în timp ce era filat pe autostradă. Personajul cheie este de negăsit. Se ia în calcul ca liderul grupării să fi fugit din țară. Ba mai mult, chiar și numărul 2 din rețea a dispărut înainte ca poliția să îi bată la ușă.

Întrebări fără răspuns după operațiunea anti mafia de la Arad. Autoritățile nu suflă o vorbă despre cum i-au scăpat printre degete pe traficanții șefi, în schimb se laudă cu 23 de pioni reținuți. 

Încă nu se știe cine i-a oferit pontul șefului traficanților și nici motivul pentru care suspecții din dosarul traficului de țigări au fost eliberați pe bandă rulantă. 

Tocmai de aceea, în Ministerul de Interne s-a dispus o anchetă după ce mandatele de reținere pentru 24 de ore au expirat. 

Informații exclusive, obținute de Antena 3, arata cum planul anchetatorilor de prindere a liderului traficanților de țigări din Arad a fost dat peste cap. Liderul traficanților de țigări Cosmin Mladin, a fost urmărit pe autostradă de cei care îl filau, însă aceștia l-au pierdut la un moment dat. Anchetatorii iau în calcul ipoteza că a fugit din țară. Ba mai mult, chiar şi numărul 2 din rețea a dispărut înainte ca poliția să îi bată la ușă. Practic încă un indiciu că aceștia ar fi primit un pont din interiorul Poliției.

Cine le-a oferit traficanților pontul?

Nimeni nu spune nimic, mai ales că operațiunea a fost condusă chiar de către șeful Poliției Române, chestorul Benone Matei, și coordonată de către un procuror DIICOT de la structura centrală, iar pregătirea ei s-a făcut în mare secret, cu ședințe conspirative. Secretul a fost păstrat până marți dimineața, când peste 500 de angajați MAI au fost chemaţi la instructaj în curtea unei unităţi militare din Sibiu, la 300 de km distanţă de Arad. 

Iar rezultatul acestei operațiuni secrete: un eșec. Primii doi suspecți au fugit cu două ore înainte, alții i-au așteptat pe polițiști cu cafelele făcute, iar unii aveau telefoanele închise.

Totuși, cei de la DIICOT prezintă acțiunea ca fiind un real succes. Ieri seară a fost publicat un comunicat despre perchezițiile ce au avut loc, însă fără a fi prezentate date din ancheta. În plus, nici până la această oră liderul grupării nu a fost prins.

Suspecții din dosarul traficanților de țigări din Arad au fost eliberați pe bandă rulantă, după ce mandatele de reținere pentru 24 de ore le-au expirat, iar magistrații au amânat judecarea propunerilor de arestare preventivă.

×
Subiecte în articol: Cosmin Mladin Dani Copil politisti prinși
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close