Antena 3 CNN Actualitate Fostul ministru PNL Costel Alexe este audiat la DNA pentru mita de 22 de tone de tablă

Fostul ministru PNL Costel Alexe este audiat la DNA pentru mita de 22 de tone de tablă

Fostul ministru Costel Alexe s-a prezentat, joi, la DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită 22 tone de tablă.

Fostul ministru PNL Costel Alexe este audiat la DNA pentru mita de 22 de tone de tablă
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    07 Ian 2021   •   12:00

Alexe nu a făcut nicio declaraţie la intrarea în sediul DNA.

Conform DNA, în perioada martie-aprilie 2020, fostul ministru ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă.

În schimbul mitei, ministrul de atunci se angaja, în virtutea atribuțiilor sale de serviciu, să aloce cu titlu gratuit către compania respectivă certificate de emisii de gaze cu efect de seră. De asemenea, Alexe şi-a luat angajamente referitoare la monitorizarea măsurilor dispuse de combinatul siderurgic pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.

"Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox.103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa", arată DNA.

Preşedintele Iohannis dă undă verde cercetării penale a fostului ministru liberal

Președintele Klaus Iohannis a dat, marţi, undă verder cercetării lui Alexe de către DNA, şi a transmis, conform Legii răspunderii ministeriale, cererea de urmărire penală către ministrul Justiției, Stelian Ion.

Astfel, acesta va fi cercetat penal pentru luare de mită și instigare la delapidare. Costel Alexe este în prezent președinte al Consiliului Județean Iași.

Alexe se declară nevinovat

Fostul ministru PNL al Mediului Costel Alexe a reacționat luni seară după ce DNA a anunțat că este cercetat de procurori pentru o şpagă de 22 tone de tablă în perioada martie-aprilie 2020, perioadă în care România era lovită în plin de pandemia de coronavirus.

„Am aflat cu surprindere și am luat act de comunicatul Direcției Naționale Anticorupție privind propunerea începerii urmăririi penale îndreptată împotriva mea.

Vreau să precizez următoarele:

Am încredere în actul de justiție și îmi doresc cât mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea: nu am cerut și nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii.

Nu voi face nicio referire publică la această situație în acest moment al demersului judiciar, dar vă asigur că în perioada următoare voi studia acuzațiile care îmi sunt aduse și voi oferi toată cooperarea și transparența mea în fața organelor judiciare”, a declarat Costel Alexe, președintele Organizației Județene a PNL Iași, prin intermediul unui comunicat.

×
Subiecte în articol: DNA costel alexe Klaus Iohannis
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close