Antena 3 CNN Actualitate Costel Alexe, propus ministru al Mediului în guvernul PNL, a protejat trei vipere cu 350.000 de euro

Costel Alexe, propus ministru al Mediului în guvernul PNL, a protejat trei vipere cu 350.000 de euro

Costel Alexe, propus ministru al Mediului în guvernul PNL, a protejat trei vipere cu 350.000 de euro
Sursa foto: Foto: Costel Alexe/ Facebook
25 Oct 2019   •   22:16

Antena 3 a prezentat detalii incredibile despre Costel Alexe, propunerea PNL la ministerul Mediului, în noul guvern. Se pare că Alexe a protejat trei vipere cu suma de 350.000 de euro.

În urmă cu câțiva ani, o asociație a accesat 350.000 de euro din fonduri europene pentru protejarea unei specii de vipere din zona Moldovei, manager de proiect fiind liberalul ișean Costel Alexe, acum candidat la postul de ministru al Mediului.

Asociația ”Help People an Nature” din Iași a fost înființată în februarie 2011, avea sediul într-un apartament al familiei Alexe și, o lună mai târziu, a depus pentru finanțare europeană proiectul ”Dezvoltarea managementului în Siturile Natura 2000: Dealul lui Dumnezeu și Pădurea și pajiștea de la Mârzești.

Fără CV-uri impresionante sau experiență, proiectul a fost aprobat: 1,65 milioane de lei, dintre care 1,4 milioane lei nerambursabili. Printre altele, proiectul a vizat și protejarea speciilor care trăiesc în acea zonă. Potrivit unui ghid tipărit de asociație, speciile care trebuie ocrotite erau Croitorul marmorat, Popândăul european, Vipera de stepă moldavă, șoarele săritor de stepă, cosașul de stepă și șarpele de alun.

 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close