Antena 3 CNN Actualitate Covasna. Muncitor accidentat mortal de o tijă care i-a străpuns capul

Covasna. Muncitor accidentat mortal de o tijă care i-a străpuns capul

Covasna. Muncitor accidentat mortal de o tijă care i-a străpuns capul
20 Oct 2010   •   21:29

Accident de muncă terifiant în Covasna. Un muncitor a murit după ce o tijă de zece centimetri i-a străpuns capul. Omul a fost operat de urgenţă miercuri după-amiază, dar nu a putut fi salvat.

Din momentul în care pacientul a ajuns la ei, medicii au fost extrem de rezervaţi. Tija atinsese creierul şi se oprise în măduva spinării. Operaţia a durat aproape cinci ore. Au reuşit să-i scoată şurubul din craniu, dar pacientul sângera foarte puternic. În urmă cu două ore a murit pe masa de operaţie. Având în vedere că este vorba de un accident de muncă, ITM-ul a deschis o anchetă. Trebuie să afle dacă a fost vorba de o eroare umană sau de un defect de fabricaţie.
 


Cu doar o o oră în urmă omul îşi vedea de treabă: verifica dacă motorul unei combine era în stare de funcţionare că să-i poatră face recepţia. Brusc, un şurub de 10 centimetri a sărit din amortizor. I-a intrat în ochi, i-a străpuns capul dintr-o parte în alta şi s-a oprit undeva în ceafă.

În câteva minute ambulanţa a ajuns la sediul firmei din Covasna. Echipajul a înlemnit. L-a dus pe bărbat mai întâi la Spitalul din Sfântul Gheorghe. Medicii de acolo ar fi vrut să-l ducă cu un elicopter SMURD la Tărgu Mureş, însă când şi-au dat seama că nu rezistă drumului, l-au transferat la Spitalul Judeţean Braşov.

În timp ce medicii se luptau să-i salveze viaţa, la sediul firmei, inspectorii ITM încercau să înţeleagă ce s-a întâmplat.

“Era imposibil să se ştie că amortizorul avea o defecţiune de fabricaţie”, a declarat Silviu Crăciun şeful ITM Covasna. Pare cea mai plauzibilă explicaţie. Mai ales că bărbatul nu era începător în meserie.

“Lucra la noi de ani de zile, e mecanic agricol, a făcut de 1000 de ori asta”, a spus Ioszef Ambrus, patronul firmei.

Dacă ancheta va dovedi că a fost într-adevăr un defect de fabricaţie verificările vor fi făcute la producătorul utilajului. Ceea ce este cam greu pentru că ţara de fabricaţie este Statele Unite.

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close