Antena 3 CNN Actualitate Cozi interminabile la Casele de Asigurări de Sănătate

Cozi interminabile la Casele de Asigurări de Sănătate

Cozi interminabile la Casele de Asigurări de Sănătate
10 Ian 2011   •   23:24

A fost înghesuială mare, luni, la Casele de Asigurări de Sănătate. S-a trecut la plata prin Sistemul Informatitic Unic Integrat, şi, în câteva judeţe, softul nu a funcţionat. Ca de obicei, la început de an, oamenii s-au grăbit să plătească asigurarea, aşa că s-au format cozi interminabile.

Câteva sute de bucureşteni au aşteptat luni să plătească asigurarea de sănătate. Motivul - în Capitală, asigurările de sănătate se plătesc de acum înt-un singur loc. În plus, de luni s-a trecut la plata prin sistemul informatic unic integrat.

Lansat la sfârşitul anului trecut, softul este, potrivit autorităţilor, cel mai performant sistem informatic folosit la ora actuală la noi în ţară. El permite stocarea completă a informaţiilor medicale, la nivelul întregii ţări. În unele judeţe însă, softul proaspăt instalat fie nu a funcţionat, fie le-a dat bătăi de cap angajaţilor.

 


Înghesuială a fost şi la Deva, unde funcţionarii n-au făcut faţă mulţimii adunate, ca de obicei, la început de an, la casa de asigurări.

Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate spun că încă se lucrează la actualizarea bazelor de date şi că problemele vor fi rezolvate în câteva zile.

“Noi am trecut acum la o variantă retehnologizată a acestui sistem. Pe motivul ăsta, probabil că în unele zone mulţi dintre cei care lucrează cu publicul nu au reuşit încă să-l înveţe foarte bine, pe de altă parte, mai avem probleme de tunning fin vis a vis de importul de date din alte aplicaţii”, a declarat Marius Stupu, consilierul preşedintelui CNAS.

Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate recomandă celor care nu au termene scadente să amâne plata contribuţiilor cu câteva zile, până la implementarea completă a sistemului.

×
Subiecte în articol: cozi
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close