Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cozi uriașe la maratonul vaccinării. Aproape 130.000 de români s-au imunizat în ultimele 24 de ore

Cozi uriașe la maratonul vaccinării. Aproape 130.000 de români s-au imunizat în ultimele 24 de ore

A fost revoltă la două dintre cele șase centre de vaccinare deschise la maratonul din Capitală. Zeci de români care s-au prezentat dis-de-dimineață la centrul de la Biblioteca Națională au aflat cu stupoare că acest centru se va deschide abia la ora 16. În paralel, la centrul dintr-un mall, s-au format cozi uriașe, pentru că personalul medical a rămas fără seringi.

Cozi uriașe la maratonul vaccinării. Aproape 130.000 de români s-au imunizat în ultimele 24 de ore
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Oct 2021   •   16:00

Veniți la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor, cu prilejul "Maratonului vaccinării pentru viață", ministrul Sănătății şi reprezentanta OMS au îndemnat românii să se imunizeze. Dar și să nu lase garda jos.

"Mesajul nostru ferm este acela ca oamenii să vină la vaccinare şi în acelaşi timp, în fiecare zi, în fiecare clipă, în fiecare moment, să păstrăm măsurile de protecţie, în primul rând masca, ce va fi instituită ca obligatorie prin decizia Guvernului atât în spaţiile închise, cât şi în spaţiile deschise, şi să ne protejăm unii pe alţii", a afirmat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

Reprezentantul OMS în România Heather Papowitz a participat vineri la evenimentul "maratonul vaccinării" de la București. 

„Susțin vaccinarea, mama, tata, sora mea, nepoții mei, toată lumea este vaccinată în jurul meu. Băiatul meu de 14 ani a fost vaccinat, am vrut să-i ofer oportunitatea la o viață sănătoasă... În continuare mă protejez, port mască peste tot”, a declarat Heather Papowitz.

La centrul de vaccinare amplasat în incinta Bibliotecii Naţionale, startul a început cu stângul. Oamenii au venit de la prima oră a dimineţii, fără să știe că deschiderea a fost amânată cu 8 ore.

Iar problemele au părut să se țină lanț. La un centru de vaccinare din Sectorul 3 al Capitalei, personalul medical a rămas fără seringi. Așa că oamenii dornici de imunizare au fost nevoiți să aștepte zeci de minute, la coadă.

Până luni dimineaţa, bucureştenii se pot vaccina la maraton, cu oricare dintre cele patru seruri. 

Citiţi şi: Maraton de vaccinare anti-COVID în Capitală. Lista centrelor deschise nonstop până luni

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close