Antena 3 Actualitate Câte persoane pot participa la petrecerile de Crăciun și Revelion. Răspunsul lui Raed Arafat

Câte persoane pot participa la petrecerile de Crăciun și Revelion. Răspunsul lui Raed Arafat

de Iulia Gorgorin    |    13 Dec 2020   •   18:15
Câte persoane pot participa la petrecerile de Crăciun și Revelion. Răspunsul lui Raed Arafat

În plină pandemie de coronavirus, Raed Arafat a făcut câteva precizări despre modul în care vor petrece românii Crăciunul și Revelionul. Secretarul de stat spune că autoritățile nu pot să impună un număr maxim de persoane care să participe la aceste petreceri, însă vine cu o recomandare.

În contextul în care starea de alertă va fi prelungită în România cu încă 30 de zile începând din 14 decembrie, Raed Arafat le recomandă românilor, ''să rămână în rândul familiei''.

''Recomandat este ca lumea să rămână în rândul familiei, rudele imediat apropiate''

”În casa omului nu poți să pui un număr maxim de participanți. Recomandabil este însă ca lumea să rămână în rândul familiei, rudele imediat apropiate. Adică cei cu care oricum te întâlnești în fiecare zi, fără să porți mască, fără să te distanțezi. Asta e recomandarea, dacă vrem să evităm orice fel de problemă”, a spus Raed Arafat, potrivit libertatea.ro.

Acesta a mai precizat că, în cazul în care la petreceri sunt invitați și prietenii, trebuie respectate regulile de distanțare, însă ”e greu în casă, știm foarte bine”.

În ce condiții se fac mese festive la restaurant

În ceea ce privește mesele festive organizate de Crăciun și Revelion în unitățile de cazare a turiștilor, Arafat a spus că acestea pot funcționa la o anumită capacitate, dată de incidența cazurilor de infectare cu Covid din localitatea respectivă.

”La o incidență de sub 1,5 la mie, capacitatea este de 50%. Între 1,5 și 3 la mie, capacitatea este de 30%. Peste 3 la mie, rămân numai cei cazați în hotel”, a precizat Rard Arafat, care a adăugat că în orice caz, capacitatea acestor spații nu poate depăși în niciun caz 50%.

De asemenea, petrecerile în stradă de Revelion sunt interzise.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close