Antena 3 Actualitate Credincioşii romano-catolici participă duminică la procesiunea cu Preasfântul Sacrament

Credincioşii romano-catolici participă duminică la procesiunea cu Preasfântul Sacrament

14 Iun 2009   •   12:45
Credincioşii romano-catolici participă duminică la procesiunea cu Preasfântul Sacrament
Sursa foto: Catedrala Sf. iosif

Mii de credincioşi catolici sunt aşteptaţi duminică în Capitală, la tradiţionala procesiune cu Preasfântul Sacrament. Procesiunea, organizată de Arhiepiscopia romano-catolică de Bucureşti, face parte din sărbătoarea Trupul şi Sângele Domnului. Ceremonia va începe la ora 16.00, la Biserica Italiană "Preasfântul Mântuitor" şi va continua apoi pe traseul strada Olari ? Piaţa Revoluţiei ? strada Ion Câmpineanu ? strada Luterană. Procesiunea se va încheia la Catedrala "Sf. Iosif", unde Arhiepiscopul-Mitropolit Ioan Robu va oficia Sfânta Liturghie.

Procesiunea cu Preasfântul Sacrament pe străzile localităţilor în această zi este menţionată pentru prima dată la Köln între anii 1274 şi 1279. Din secolul al XIV-lea această tradiţie se răspândeşte în majoritatea ţărilor lumii. Sfânta ostie este purtată pe străzi într-un ostensor preţios (obiect de cult în formă de soare cu raze în care este aşezată ostia sfântă).

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close