Antena 3 CNN Actualitate Cresc tensiunile în sistemul medical: "Este greșit ce se întâmplă acum!"

Cresc tensiunile în sistemul medical: "Este greșit ce se întâmplă acum!"

Federația „Solidaritatea Sanitară” din România a transmis, duminică, un comunicat prin care își exprimă nemulțumirile legate de modul în care se fac triajul și îngrijirea pacienților. Reprezentanții federației susțin că guvernanții trebuie să asigure un mediu de lucru în care salariații din sănătate să poată să-și desfășoare în bune condiții activitatea profesională.

Cresc tensiunile în sistemul medical: "Este greșit ce se întâmplă acum!"
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    02 Aug 2020   •   11:40

”Costumele individuale de protecție împotriva SARS-CoV-2 generează, îngreunează deja, de unele singure, în mod semnificativ activitatea profesională. Obligația de a face triajul în corturi, unde temperatura depășește deseori 45 grade Celsius, sau de-a asigura tratamentul pacienților în saloane neventilate, în care se ajunge la temperaturi de peste 40 grade Celsius, este greșită, alterând extrem de mult condițiile de muncă ale salariaților”, arată reprezentanții ”Solidarității Sanitare”.

"Salariații ar fi trebui să aibă un mediu de lucru decent"

Aceștia afirmp că, după cinci luni de pandemie, triajul trebuia să se desfășoare în clădirile spitalelor și nu în corturi. În acest fel, atât pacienții, cât și salariații ar fi fost protejați de suferințe inutile suplimentare.

”După 3 decenii toate spitalele ar fi trebuit să beneficieze de sisteme de ventilație, capabile să asigure un mediu de lucru decent salariaților care poartă echipamentele individuale de protecție”, au conchis reprezentanții Federației ”Solidaritatea Sanitară”.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close