Antena 3 CNN Actualitate Crescătorii de taurine protestează la vămile din vestul ţării faţă de importul de lapte din Ungaria

Crescătorii de taurine protestează la vămile din vestul ţării faţă de importul de lapte din Ungaria

Crescătorii de taurine protestează la vămile din vestul ţării faţă de importul de lapte din Ungaria
17 Dec 2008   •   10:45

Vămile din vestul ţării vor fi pichetate începând de miercuri, în punctele de trecere a frontierei de la Nădlac, Vârşand, Borş şi Petea. Sindicatul Crescătorilor de Taurine din România a decis să protesteze astfel faţă de cantităţile mari de lapte de import, care ajung în România de la vecinii maghiari. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că statul nu încurajează producţia autohtonă de lapte. Mai mult, sindicaliştii din industria de profil spun că laptele importat nu respectă normele în domeniu, impuse de Uniunea Europeană.
Miercuri, la ora 9.00, însă, în locul aprobat pentru protest nu se prezentase niciun manifestant. În vama Borş se afla un grup de câţiva manifestanţi care nu aveau autorizaţie pentru a fi acolo. Oamenii susţin că vor să oprească orice cisternă de lapte care vine din Ungaria şi să o şină pe loc. În cazul în care şoferul refuză, protestatarii intenţionează să o urmărească pentru a vedea unde merge.
Potrivit manifestanţilor, în România intră zilnic aproximativ 4 milioane de litri de lapte din Ungaria sau Polonia.
Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close