Antena 3 CNN Actualitate În ce condiții ne vom putea testa rapid pentru COVID-19 la medicii de familie

În ce condiții ne vom putea testa rapid pentru COVID-19 la medicii de familie

Ministerul Sănătății a anunțat creșterea capacității de testare pentru depistarea virusului SARS-Cov-2 în ambulatoriu, ca urmare a aprobării de către Guvern a unui proiect de OUG.

În ce condiții ne vom putea testa rapid pentru COVID-19 la medicii de familie
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    28 Dec 2021   •   17:04

„Medicii de familie aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate vor putea efectua activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecţiei cu SARS-CoV-2. (...)

Activitatea de testare se va realiza în cadrul programului de lucru și vor beneficia de ea toate persoanele înscrise pe lista proprie a medicului de familie, eligibile la testare, precum şi persoanele eligibile la testare care nu au un medic de familie sau sunt înscrise pe lista altui medic de familie, la un interval de cel puţin 48 de ore, între două testări succesive”, transmite Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă.

Persoanele eligibile pentru testare sunt cele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Medicii de familie vor fi remunerați cu 50 de lei pentru fiecare persoană testată, sumă care cuprinde contravaloarea testului, manopera, materialele şi echipamentele de protecție necesare testării.

„Acest nou serviciu medical realizat de către medicii de familie se va face în baza unui contract distinct, de natură civilă, încheiat cu casa de asigurări de sănătate de către reprezentantul legal al unităţii sanitare sau al furnizorului de servicii medicale în asistenţa medicală primară, în condiţiile prevăzute prin ordin al ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care se aprobă în termen de maximum 10 zile de la data intrării în vigoare a noii ordonanţe de urgenţă.”, mai transmite MS.
 

×
Parteneri
CFR Călători: ”Duminică, transportul feroviar trece la ora de vară”
x close