Creşte numărul minerilor protestatari de la Roşia Montană. Alţi 11 ortaci s-au blocat în subteran

de M.Z.    |    13 Sep 2013   •   14:45
Creşte numărul minerilor protestatari de la Roşia Montană. Alţi 11 ortaci s-au blocat în subteran Foto: captura Antena 3
Update 14.45 - Alţii 11 mineri s-au alăturat protestului de la Roşia Montană şi s-au blocat în subteran. Acolo 22 de oameni stau de două zile în mină şi cer începerea exploatării aurului.

Minerii au anunţat totuşi că renunţă deocamdată la greva foamei.

Starea lor de sănătate a început să se deterioreze, din cauza frigului din subteran şi a umidităţii crescute.

________________________________________

Ştirea iniţială 10.00

Cei 22 de mineri protestatari de la Roşia Montană refuză să iasă la suprafaţă de trei zile şi ameninţă chiar cu greva foamei.
 
Starea lor de sănătate a început să se deterioreze din cauza temperaturii scăzute şi a umidităţii mari din subteran. 
 
Ortacii au intrat în subteran pentru a atrage atenţia că proiectul de la Roşia Montantă, spun ei, este singurul care le va asigura un trai decent. 
 
Oamenii stau în subteran de două zile şi spun că nu vor pleca de acolo, până când reprezentanţii Parlamentului nu vor veni să-i asculte.
 
Minerii protestatari sunt supravegheaţi de o echipă de medici, care coboară în subteran odată la câteva ore. 
 
Ortacii protestatari spun că sâmbătă vor intra în greva foamei, dacă până atunci niciun demnitar nu va veni să stea de vorbă cu ei.
 
De miercuri, 22 de mineri blocaţi în subteran la Roşia Montană refuză să iasă la suprafaţă, deşi umiditatea din mină le-ar putea provoca probleme de sănătate.


Parteneri
sati
x close