Antena 3 CNN Actualitate Criminal prins după şase ani, din cauza unor greşeli de gramatică

Criminal prins după şase ani, din cauza unor greşeli de gramatică

Criminal prins după şase ani, din cauza unor greşeli de gramatică
13 Apr 2016   •   22:08

Un gorjean a ajuns după gratii, după ce, în 2010, şi-ar fi ucis cel mai bun prieten, din cauza unei complicate poveşti de amor cu nevasta victimei. Ca şi în celebrul caz Elodia, cadavrul nu a fost găsit niciodată, dar criminalul a fost dat de gol de mesajele pe care le-a dat, ulterior, de pe telefonul victimei.

Răzbunare dincolo de moarte. Asta se poate spune despre un afacerist din Târgu Cărbuneşti, Daniel Nistor, dat dispărut în 2010. Ancheta procurorilor Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică (SUPC), din Parchetul General, a stabilit că bărbatul a fost ucis cu sânge-rece, din gelozie, de către amantul fostei soţii a afaceristului. Heru, cum îi spuneau prietenii, ar fi împlinit în această vară 46 de ani dacă ar mai fi fost în viaţă.

Autorul oribilei crime, Felix Dianu (40 de ani), a fost prins după 6 ani cu ajutorul telefonului mobil al victimei. Ca să dea impresia că Nistor este în viaţă, după crimă, autorul a făcut o greşeală care avea să-l aducă, în cele din urmă, în spatele gratiilor: a pus în telefonul propriu cartela din celularul victimei, dând mai multe mesaje unor apropiaţi ai acesteia, în care spunea că este bine şi a plecat cu afaceri în Bulgaria. Anchetatorii au verificat codul telefonului de pe care au fost trimise mesajele şi au stabilit, fără dubii, că acesta a aparţinut criminalului. Între timp, Dianu scăpase de telefon, fiind găsit la al treilea cumpărător succesiv. Însă greşelile gramaticale scăpate în mesaje le-a păstrat în vocabular şi l-au aruncat după gratii. 

La trei zile de la dispariţia victimei, de pe numărul de telefon al acesteia au fost trimise trei SMS-uri către fratele său Victor Nistor şi doi prieteni, cu textul „Sunt plecat ân Bulgaria...“. Ancheta a stabilit însă că mesajele nu au fost însă trimise din telefonul victimei, ci din telefonul care i-a aparţinut lui Benone şi pe care acesta i l-a vândut, la 3 martie 2010,  lui Florin Părăluţă. O săptămână mai târziu, acesta din urmă a vândut telefonul mai departe lui Călin Cepoi, de unde a fost ridicat, de către poliţişti, la 30 aprilie 2010. „Inculpatul a introdus cartela SIM a lui Daniel Nistor în telefonul propriu şi a transmis SMS-urile de pe numărul acestuia, pentru a-i justifica absenţa şi a-i linişti pe cei apropiaţi lui – cu motivarea că ar fi plecat în Bulgaria – obţinând astfel întârzierea sesizării dispariţiei“, au precizat procurorii în referatul prin care au propus arestarea lui Benone. Acesta a negat că i-ar fi aparţinut acel telefon sau că l-ar fi vândut lui Florin Părăluţă, dar anchetatorii au găsit în aparat apeluri de pe numărul recunoscut de Dianu ca fiind al său, în declaraţia din 5 mai 2010. Inclusiv gramatica l-a dat de gol pe criminal. Anchetatorii l-au pus să scrie după dictare textul „Sunt plecat în Bulgaria” – mesajul primit de apropiaţii victimei de pe telefonul acesteia. Felix Dianu a făcut exact aceeaşi greşeală de ortografie pe care a făcut-o şi când a trimis mesajul: a scris „în” sub forma „ân”.

Sursa: Adevărul

×
Subiecte în articol: criminal gramatica
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close