Antena 3 CNN Actualitate Criminalii handbalistului Marian Cozma, trimişi după gratii. Ancheta poliţiei ungare a luat sfârşit

Criminalii handbalistului Marian Cozma, trimişi după gratii. Ancheta poliţiei ungare a luat sfârşit

Criminalii handbalistului Marian Cozma, trimişi după gratii. Ancheta poliţiei ungare a luat sfârşit
05 Feb 2010   •   10:37

La aproape un an de la moartea lui Marian Cozma, criminalii au fost trimişi după gratii. Raffael Şandor este vinovat de omor şi lovituri cauzatoare de moarte, iar Nemeth Ghiozo şi Ivan Stoica sunt consideraţi complici, potrivit poliţiei ungare. În memoria handbalistului, la Veszprem va fi dezvelită o statuie. Monumentul are trei metri înălţime şi este realizat din granit şi bronz.

La aproape un an de la uciderea handbalistului român Marian Cozma, ancheta poliţiei ungare a luat sfârşit. Potrivit Poliţiei din Veszprem, Raffael Şandor este considerat autorul crimei.

"Potrivit rezultatelor anchetei, în discotecă, la parter, Şandor Raffael l-a înjunghiat în rinichi. În ceea ce priveşte atacul de afară, tot Şandor Raffael l-a înjunghiat pe Marian Cozma în inimă. Ivan Pesic, care a alergat să îl ajute pe Cozma, a fost înjunghiat în rinichi de Németh Győző?, a declarat şeful secţiei Criminalistică din cadrul Poliţiei din Veszprem.

Cei trei suspecţi au fost identificaţi de poliţia maghiară imediat după săvârşirea crimei, cu ajutorul camerelor de supraveghere din discotecă. Primii doi suspecţi, Raffael Şandor şi Németh Győző, au fost arestaţi pe 9 februarie 2009, în Austria. Patru zile mai târziu s-a predat şi al treilea, Ivan Sztoica.

"L-au atacat din nou în faţa clădirii şi s-au luptat cu Marian Cozma. în timpul luptei, l-a înjunghiat în inimă. L-a mai înjunghiat şi pe Ivan Pesic în rinichi în timp ce acesta încerca să îşi ajute colegul, pe Marian Cozma. Atacul a durat numai 15 secunde", a spus şeful secţiei Criminalistică din cadrul Poliţiei din Veszprem, Pogany Peter.

Marian Cozma a fost înjunghiat mortal, în data de 8 februarie 2009, la discoteca Patriota din oraşul Veszprem. În altercaţie au fost implicaţi şi alţi doi coechipieri ai lui Cozma, sârbul Zarko Sesum şi croatul Ivan Pesic, grav răniţi şi ei. Handbalistul român în vârstă de 26 de ani a fost înjunghiat în inimă şi a decedat.

Tragedia a provocat indignare, dar şi solidaritate între mii de români şi maghiari. Marian Cozma a fost condus de pe ultimul drum de o mare de oameni, la Bucureşti, dar şi la Veszprem. Imediat după tragedia petrecută în 8 februarie 2009, fanii echipei din Ungaria au deschis un cont în care s-au făcut donaţii, pentru ridicarea unui monument în memoria românului. În aproape un an, ei au strâns suma de aproximativ 20.000 de euro, iar monumentul de 2 metri şi jumătate a fost creat de unul dintre cei mai cunoscuţi sculptori maghiari.

Antena 3

×
Subiecte în articol: marian cozma
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close