Antena 3 CNN Actualitate Cristian Chilat, zis Falău, a primit 19 ani de închisoare pentru uciderea interlopului Mararu

Cristian Chilat, zis Falău, a primit 19 ani de închisoare pentru uciderea interlopului Mararu

Cristian Chilat, zis Falău, a primit 19 ani de închisoare pentru uciderea interlopului Mararu
Sursa foto: Foto: Videonews
27 Iul 2011   •   21:38

19 ani de închisoare, încă opt ani de interzicere a unor drepturi, plus plata unor despăgubiri de aproape 800.000 de euro, drept daune morale familiilor victimelor sale - trei condamări, toate pentru acelaşi om: Cristian Chilat, zis Falău. Le-a primit după ce l-a lichidat pe Gheorghe Mararu, interlopul din Piatra Neamţ, şi după ce l-a împuşcat pe fratele acestuia.

Sentinţa a fost pronunţată de judecătorii Tribunalului Neamţ în absenţa lui Falău, iar decizia îi va fi adusă la cunoştinţă de avocatul din oficiu.

Cristian Chilat, zis Falău, a încercat să-i convingă pe magistraţi că l-a rănit din greşeală pe Bogdan Mararu, fratele interlopului ucis, şi a cerut ca fapta sa în acest caz să fie încadrată de la tentativă la omor din culpă. Magistraţii i-au respins cererea, aşa că miercuri, Falău a primit trei condamnări.

16 ani pentru omor calificat, opt ani pentru tentativă la omor calificat şi şase ani pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. La pedeapsa maximă, magistraţii au adăugat trei ani pentru că inculpatul e recidivist şi prezintă un pericol public deosebit. Plus opt ani de interzicere a unor drepturi.

Cristian Chilat are de plătit 180.000 de euro daune soţiei lui Gheorghiţă Mararu, câte 150.000 de euro şi alocaţii lunare de 1.500 de lei celor doi copii ai acestuia până la majorat, plus 300.000 de euro lui Bogdan Mararu. Avocatul din oficiu poate formula recurs în următoarele zece zile.

 


×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close