Antena 3 CNN Actualitate Cristian Cioacă, trimis în judecată în dosarul violării corespondenţei Elodiei Ghinescu

Cristian Cioacă, trimis în judecată în dosarul violării corespondenţei Elodiei Ghinescu

Cristian Cioacă, trimis în judecată în dosarul violării corespondenţei Elodiei Ghinescu
Sursa foto: elodia ghinescu
16 Feb 2009   •   23:12

Poliţistului Cristian Cioacă şi hackerul Adrian Niţu au fost trimişi luni în judecată de procurorii DIICOT Braşov în dosarul violării corespondenţei prin e-mail a avocatei Elodia Ghinescu. Potrivit Mediafax, cazul urmează să fie judecat de Curtea de Apel Braşov.
Ofiţerul de poliţie Marius Sebastian Breazu, un fost coleg al lui Cristian Cioacă, este cea de-a treia persoană cercetată în acest dosar. Cătălin Borcoman, şeful DIICOT Braşov, a precizat că Breazu nu a fost trimis în judecată, fiindu-i aplicată doar o sancţiune administrativă.
"În cazul lui Breazu s-a dispus sancţionarea acestuia şi aplicarea unei amenzi administrative, el nefiind trimis în judecată. Există o prevedere legală conform căreia atunci când o persoană arată o atitudine sinceră nu prezintă pericol ridicat, are caracterizări foarte bune de la serviciu, chiar a fost medaliat pentru activitatea sa din Kosovo, se poate dispune scoaterea lui de sub urmărire penală şi aplicarea unei amenzi administrative, el având calitatea de martor în acest dosar", a declarat, luni, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al DIICOT Braşov.
În urma plângerilor formulate de familia Elodiei Ghinescu şi a Baroului de Avocaţi Braşov, în noiembrie 2007 a fost deschis dosarul privind violarea corespondenţiei prin e-mail a avocatei dispărute la Braşov.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: judecata
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close