Antena 3 CNN Actualitate Cristian Tudor Popescu, despre suspendarea din funcţie a lui Florian Coldea

Cristian Tudor Popescu, despre suspendarea din funcţie a lui Florian Coldea

Cristian Tudor Popescu, despre suspendarea din funcţie a lui Florian Coldea
12 Ian 2017   •   22:22

Cristian Tudor Popescu afirmă că reacţia SRI în cazul Florian Coldea este una ''nervoasă'' şi că anunţul privind suspendarea din funcţia de director operativ a lui Coldea a fost una pripită.

„Viteza de reacţie a SRI şi a directorului SRI în legătură cu cele apărute pe ecranul televiziunii personale a domnului Ghiţă e mult prea mare. Eu nu ştiu ce s-a întâmplat acolo. E posibil să fi avut loc o discuţie cu domnul Coldea a unor persoane din Comisia de etică, de control intern, sau cu domnul Helvig să fi avut o discuţie domnul Coldea şi în urma unor afirmaţii ale domnului Coldea în legătură cu imaginile de pe ecran să se treacă la această fază, a anchetei interne. Asta nu ştiu dacă s-a întâmplat. Dar dacă ne referim exclusiv la ce am căzut pe ecran, nu este suficient, după părerea mea, pentru anunţul atât de rapid. Ăsta e un anunţ cu o greutate enormă. Se duce până la Washington, până la Moscova. Deja, în clipa de faţă, imaginea SRI este puternic afectată în NATO şi nu numai. Şi a României, bineînţeles. Toate informaţiile şi rapoartele din ultimii 10-15 ani arată o relaţie foarte bună a SRI cu Statele Unite, partenerul nostru strategic. În aceste condiţii, să îţi asumi, în 24 de ore practic, un asemenea anunţ, mi se pare o reacţie rea nervoasă, prea rapidă. Ar fi trebuit măcar câteva zile, în care se presupune că se verifică foarte atent - e vorba de prima funcţie operativă în SRI - dacă putem da drumul la un asemenea anunţ'', a spus C.T.Popescu la Digi24.

Jurnalistul afirmă că ar putea exista un interes din partea directorului SRI sau chiar a preşedintelui Klaus Iohannis ca Florian Coldea să fie înlăturat din funcţia de director operativ al SRI.

''Poate să existe un interes din partea domnului Helvig şi, deci, a domnului Iohannis ca domnul Coldea să plece din această funcţie. Domnul Coldea este moştenit. Nu aparţine echipei Iohannis – Helvig, e moştenit de la Traian Băsescu. Şi e posibil să fie acesta considerat un moment foarte bun pentru a-l înlătura pe domnul Coldea şi a-şi pune domnul Iohannis pe cine doreşte în această funcţie. Dacă este să mă întrebaţi pe mine, pe baza a ceea ce am văzut la televiziunea domnului Ghiţă, nu se putea declanşa în 24 de ore un asemenea anunţ în legătură cu o anchetă internă. Pot fi elemente, pe care eu nu le cunosc, care au apărut, poate, intern, acolo'', a spus Cristian Tudor Popescu.

 

×
Subiecte în articol: Florian Coldea Klaus Iohannis
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close