Cristian Tudor Popescu, mesaj dur pentru cei care nu respectă regulile COVID-10: "Trebuie să fii tâmpit, ticălos și criminal!"

de Gabriel Dano    |    01 Aug 2020   •   11:00
Cristian Tudor Popescu, mesaj dur pentru cei care nu respectă regulile COVID-10: "Trebuie să fii tâmpit, ticălos și criminal!" Hepta

Cristian Tudor Popescu a afirmat, vineri, că cetățenii sunt principalii vinovați pentru numărul de cazuri care crește de la o zi la alta. Jurnalistul i-a atacat în mod special pe cei care nu vor să poarte masca de protecție, despre care spune că au "un discernămant foarte redus".

"Cauza principală sunt acei pitecantropi care s-au năpustit unii peste alții, claie peste grămadă pe litoral, după cum am văzut în acele poze sinistre: cei care au răspuns că se trateaza cu bere, fiind intrebați de reporter de ce nu respectă regulile, cei care spun că nu vor purta mască niciodată", a spus CTP, la Digi 24.

Potrivit lui Cristian Tudor Popescu, nu politicienii sunt principalii vinovați, ci oamenii, pentru că nu conștientizează pericolul.

"Nu e nevoie de Guvern să-ți spună să respecți regulile acestea!"

"Ce să li se mai explice și cum să li se mai explice? Trebuie să fii și tâmpit și ticălos și - în ultimă instanță - criminal să te comporți în felul asta . Nu e destul de clar ce ai de făcut? Știi foarte bine ce trebuie să faci. E adevărat, politicienii sunt cei care au dus la posibilitatea ca niște inși să se externeze, deși fuseseră internați pentru coronavirus.

Și au putut să se externeze peste decizia medicilor, pentru că așa le-a permis Curtea Constituțională și așa le-au permis niște politicieni. Dar, inșii aceștia nu puteau să aibă o brumă de conștiință? Nu puteau să fie altceva decât niște hominizi în spațiul carpato-danubian? Puteau.

E nevoie de guvern să îți spună să respecți regulile astea? Dacă guvernul e dictatorial, vrea să introducă dictatura - cum spune Opoziția - cerându-și să porți masca și să respecți distanța fizică, atunci n-am putea să apelăm la dictatura bunului-simț? Nu, nu cred că politicienii sunt principalii vinovați. Principalii vinovați sunt acesti inși", a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Parteneri
x close