x close

Cristoiu, previziune-bombă despre relaxarea măsurilor: "E un calcul diabolic!"

de D.G.    |    09 Iun 2020   •   17:11
Cristoiu, previziune-bombă despre relaxarea măsurilor: "E un calcul diabolic!"

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu afirmă că, deşi anunţul lui Iohannis privind prelungirea stării de alertă şi măsurile sunt restrictive, ele nu vor afecta electoral guvernul PNL care mizează pe slugărnicia tipic românească faţă de „generozitatea” reprezentanţilor Puterii.

Ion Cristoiu spune că măsurile anunţate de preşedintele Iohannis pentru 15 iunie sunt puţine şi vizează domenii mai puţin esenţiale pentru relansarea economiei.

„Domnul preşedinte ne-a anunţat cu tam-tam nişte măsuri care în alte state au fost luate acum o lună. Şi acum avem de-a face cu refuzul de a anunţa un plan etapizat şi de a da drumul cu ţârâita. Pentru 15 iunie, dl. preşedinte a anunţat nişte măsuri de relaxare dramatic de mici. Şi eu fac sport, dar nu cred că fitness-ul era cea mai mare problemă a României. Nu cred că toată naţiunea se duce la fitness. Se duce o anumita zonă, mai din camarilă, din nomenclatură. Evenimentele private cu 20 de persoane e o tâmpenie. Ce mi-e 21, ce mi-e 22 sau 30. Sunt măsuri restrictive care fac ca România să fie cu un secol în urma celorlalte ţări”, a susţinut jurnalistul.

Ion Cristoiu se miră de ce preşedintele Iohannis a adunat la Cotroceni, într-o şedinţă de oră, atâţia miniştri, consilieri şi secretari de stat pentru a lua doar nişte măsuri restrictive, şi nu de relaxare totală sau de relansare economică.

„Măsurile anunţate sunt măsuri de sanitar-şef pe care în alte ţări sunt prezentate de ministrul Sănătăţii. Se putea face o asemenea şedinţă dacă decideai ca bulgarii să nu mai fie nicio măsură restrictivă. Atunci, da, merita. S-au adunat acolo, gen Cenaclul Flacăra, consilieri, premier, guvern ca să decidă ce? Ca să decidă nişte măsuri restrictive pentru care nu era nevoie de nicio dezbatere. Nu s-a abordat un moment problema relansării economice. Toată industria HORECA are foarte mare nevoie de ajutor de la stat pentru că se sufocă. Nu e nicio relaxare în materie de cultură. Se deschide fitness-ul, dar nu şi teatrele”, a subliniat publicistul.

Deşi măsurile anunţate sunt puţine şi nu răspund aştepărilor românilor, Ion Cristoiu nu crede că PNL va pierde electoral în urma acestor decizii.

„Nu cred că PNL intenţionează să piardă electoral prin aceste măsuri, ci e un calcul diaboloic. Ne vor da drumul cu ţârâita până la alegerile locale. La două săptămâni iar ne vom întoarce către Cotroceni. Pe 30 ne va spune că se vor deschide restaurantele, dar numai cele care, nu ştiu, au o intrare şi o ieşire separate. Nu cred că vor da drumul teatrelor, cinematografelor şi la evenimente private se va mări numărul de la 20 la 30. Se mizează pe această slugărnicie tipic românească, de şerbi: . Ăsta cred că este calculul”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu este convins că PSD va susţine prelungirea stării de alertă, iar propaganda va marşa în continuare pe ideea pericolului astfel încât să ajungem să cerem singuri să ne întoarcem în case.

„Nu cred că PSD va vota împotriva prelungirii stării de alertă. N-am nicio îndoială că maşinăria de propagandă din care face parte şi presa miluită va băga acum cărbuni în legătură cu pericolul. Dl preşedinte a pregătit... a fost un moment de relaxare şi a crescut. Garantez că diseară, mâine seară toate televiziunile de ştiri, finanţate de guvern în cadrul contractului vor găzdui pe Rafila, Raed Arafat, Virgil Musta şi pe Nelu Tătaru care vor spune . Aţi văzut deja a început, a apărut şi la şcoli. Şi atunci, ne vor convinge şi noi vom cere chiar să ne întoarcem în case (...) Vă garantez că o să fie şi reîntoarcerea în case, ca atunci când ne va da drumul chiar să fim fericiţi”, a mai spus jurnalistul.!>

Sursă: Mediafax
Parteneri
Parteneri
sati