Antena 3 CNN Actualitate Criza economică pune mai multe primării din ţară faţă în faţă cu falimentul

Criza economică pune mai multe primării din ţară faţă în faţă cu falimentul

Criza economică pune mai multe primării din ţară faţă în faţă cu falimentul
06 Dec 2008   •   12:27

Mai multe primării din ţară sunt în pragul falimentului. Cum trezoreriile sunt goale, se pune acum problema ca angajaţi ai mai multor municipalităţi din ţară să nu-şi ia salariul luna aceasta. Edilii caută soluţii disperate, pentru a face rost de bani. La Deva, primăria mai are 500.000 de lei noi. Banii nu ajung nici pentru salarii. Ca să mai facă rost de nişte bani primăria a vândut un teren.
La Târgu Mureş primăria are bani de salarii, dar a sistat investiţiile. ?Nu vom putea avea aceeaşi posibilitate ca în acest an pentru reparaţii de drumuri, pentru modernizare, pentru construcţii de locuinţe?, a declarat Marius Paşcan, purtător de cuvânt al Primăriei.
La Oradea, municipalitatea a decis să nu plătească firmele cu care are contracte. Oraşul s-a împrumutat, iar acum are de plătit rate. Consiliului Judeţean Iaşi a renunţat la construirea unui nou sediu şi la finanţarea echipei de fotbal. "Avem atâtea probleme de rezolvat încât mi s-ar părea o nebunie sa dau un milion de lei la fotbal, când sunt atâtea găuri de astupat", a spus Constantin Simirad, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.
Jumătate dintre primăriile din judeţele Arad şi Braşov spun că nu mai au bani de salarii. Dacă până acum mai trăiau din taxele pe tranzacţiile imobiliare, acum aceste fonduri nu mai vin. Ministerul de Finanţe a cerut administraţiilor locale să oprească cheltuialile care nu sunt necesare.

Antena 3

×
Parteneri
AI-ul a început să mintă, să trădeze și își schimbă comportamentul în timpul testelor
x close