Antena 3 CNN Actualitate CSM a aprobat cererea de pensionare a lui Augustin Lazăr

CSM a aprobat cererea de pensionare a lui Augustin Lazăr

CSM a aprobat cererea de pensionare a lui Augustin Lazăr
18 Apr 2019   •   12:26

Update:  Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat joi cererea de pensionare depusă de procurorul general Augustin Lazăr

Știrea inițială: Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii şi-a suplimentat ordinea de zi şi va discuta joi cererea de pensionare depusă de procurorul general Augustin Lazăr. 

Lazăr a depus cerere de pensionare, în condiţiile în care mandatul său de procuror general se încheie pe data de 27 aprilie. 

El a candidat pentru un nou mandat de procuror general, însă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a respins candidatura. 

Procurorul general a fost acuzat în presă că a refuzat eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulius Filip pe vremea când era membru în Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud. 

Ulterior, Augustin Lazăr a susţinut că nu ştia dacă dosarele luate în discuţie în Comisia de la Penitenciarul Aiud erau ale unor deţinuţi politici, însă şi-a cerut "scuze instituţionale" pentru practicile discutabile de dinainte de 1989.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close