Antena 3 CNN Actualitate CSM: Nicuşor Constantinescu nu a încălcat independenţa justiţiei

CSM: Nicuşor Constantinescu nu a încălcat independenţa justiţiei

CSM: Nicuşor Constantinescu nu a încălcat independenţa justiţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Feb 2014   •   16:33

Preşedintele Consiliului Judeţean Nicuşor Constantinescu nu a încălcat independenţa justiţiei, a decis CSM. Consiliul a găsit vinovat de încălcarea independenţei justiţiei doar instituţia pe care acesta o conduce, şi anume Consiliul Judeţean Constanţa.

Anterior, Inspecţia Judiciară a decis că declaraţiile lui Nicuşor Constantinescu despre DNA afectează prestigiul justitiei.
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în 16 ianuarie, să sesizeze Inspecţia Judiciară în cazul afirmaţiilor făcute de preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, cu privire la Direcţia Naţională Anticorupţie, pe care a numit-o "poliţie politică", susţinând că ar trebui desfiinţată.

Sesizarea Inspecţiei Judiciare a vizat atât declaraţiile făcute de Nicuşor Constantinescu după ce a fost ridicat în baza unui mandat şi dus la sediul DNA Constanţa, cât şi poziţia Consiliului Judeţean Contanţa, expusă într-un comunicat de presă.

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat în 15 ianuarie, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie, că va face plângere la Parchet pentru modul în care a fost ridicat, "ca un animal", de către procurorii DNA, pe care îi acuză de abuz şi poliţie politică, el spunând că este "jignitor" ce s-a întâmplat.


×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close