Antena 3 CNN Actualitate CTP, după discursul de marți al lui Iohannis: Îți trebuie tărie să nu deschizi restaurantele

CTP, după discursul de marți al lui Iohannis: Îți trebuie tărie să nu deschizi restaurantele

Cristian Tudor Popescu consideră că discursul lui Klaus Iohannis de marți, în care a anunțat că va prelungi starea de alertă în România, îi irită pe parlamentarii care trebuie să voteze proiectul, deoarece președintele le cere să sprijine Guvernul.

CTP, după discursul de marți al lui Iohannis: Îți trebuie tărie să nu deschizi restaurantele
Sursa foto: foto- Facebook/ Cristian Tudor Popescu
09 Iun 2020   •   23:55

Gazetarul a declarat, la Digi24, că, în realitate, șeful statului și PNL nu doresc continuarea restricțiilor după 15 iunie, deoarece le dăunează din punct de vedere electoral.

„(Discursul este – n.red.) mai blând dar, după părerea mea, greșit ca atitudine în comunicare. Ce a spus domnul Iohannis e corect, dar a prezentat lucrurile ca și cum le-a hotărât dânsul și a cerut parlamentarilor sprijin explicit: «Sprijiniți Guvernul, că a făcut lucruri bune în pandemie și va face în continuare». Acest anunț nu poate decât să-i irite pe parlamentari și are o încărcătură politică inevitabilă când le spune să spijine Guvernul.

Ar fi putut domnul Iohannis să înceapă discursul așa: «Specialiști în epidemiologie, boli infecțioase, cei care s-au ocupat de gestionarea situațiilor în pandemie, în frunte cu domnul Raed Arafat, cu care chiar am discutat adineaori, sunt de părere că nu e momentul să suspendăm starea de alertă, că ea trebuie continuată, că asigură o eficiență necesară în a controla răspândirea virusului», pentru că e o realitate”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Întrebat dacă majoritatea parlamentară își dorește să aprobe o nouă hotărâre privind starea de alertă, gazetarul a răspuns:

„PNL, împreună cu Klaus Iohannis, nu au interesul prelungirii stării de alertă. Nu le aduce beneficii politice. Așa cum spunea premierul Ludovic Orban chiar astăzi, ceea ce contează acum este economia, «în primul rând economia». Ca să reușești să relansezi acum economia - ăsta fiind și un obiectiv electoral, că dacă reușești vei avea și capital politic pentru alegeri - starea de alertă, restricțiile nu te ajută.

Mai degrabă, interesul electoral al PNL, al Guvernului ar fi fost relaxarea totală. Aleg această soluție care nu e populară, de pildă, de a nu deschide restaurantele. Îți trebuie tărie să faci asta, în condițiile în care toți patronii îți cer plângând asta", a spus CTP.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close