Antena 3 CNN Actualitate Culmea ghinionului la BAC. Vezi ce a păţit un candidat din Arad înaintea probei la matematică

Culmea ghinionului la BAC. Vezi ce a păţit un candidat din Arad înaintea probei la matematică

Culmea ghinionului la BAC. Vezi ce a păţit un candidat din Arad înaintea probei la matematică
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Iul 2012   •   09:53

Un candidat înscris pentru a susţine examenul de Bacalaureat în acest an şi-a fracturat ambele braţe în ziua de pauză dintre probele scrise la limba şi literatura română, respectiv la matematică, informează Agerpres.
   
"Dacă la prima probă a Bacalaureatului am avut şapte candidaţi cu probleme de sănătate, care au susţinut examenul în condiţii speciale, având profesori de sprijin cărora le-au dictat lucrările, cinci provenind de la Centrul Şcolar Special din municipiul Arad, având deficienţe de văz, iar ceilalţi doi - unul din municipiul Arad şi un al doilea de la Centrul de examen din Ineu - au avut probleme în a-şi scrie lucrările sau a se deplasa, în urma unor accidente rutiere pe care le-au suferit, la cea de-a doua probă numărul acestora din urmă a crescut la opt", a declarat pentru purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţului Arad, Mariana Tocaciu.
   
Potrivit sursei citate, după ce a susţinut, luni, examenul scris la limba şi literatura română, un candidat din municipiul Arad a ieşit să se plimbe cu bicicleta şi, culmea ghinionului, a căzut fracturându-şi ambele braţe.
   
"În această situaţie, conducerea ISJ Arad a luat legătura cu conducerea Ministerului Educaţiei, de unde s-a primit acceptul ca şi acest copil să susţină examenul în condiţii speciale, la el acasă deplasându-se un membru al comisiei de Bacalaureat şi un profesor care să îi scrie lucrarea, însoţiţi de un poliţist", a precizat Mariana Tocaciu.
   
Pentru proba scrisă la matematică au fost înscrişi 3.969 de candidaţi, din care s-au prezentat la examen 3.817, unul dintre aceştia fiind surprins având asupra sa o fiţuică şi, drept urmare, a fost eliminat din examen.
       
La nivelul judeţului Arad s-au înscris pentru a susţine Bacalaureatul, în prima sesiune din acest an, un număr de 4.371 de candidaţi, absolvenţi ai claselor a XII-a seria 2011 sau din anii precedenţi, faţă de 4.638 câţi s-au înscris în anul 2011, pentru prima sesiune a examenului. Din totalul de candidaţi, 3.263 sunt absolvenţi din promoţia acestui an a liceului, iar 1.108 sunt din promoţii anterioare.   

×
Subiecte în articol: Arad bac
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close