Antena 3 CNN Actualitate Cultură A apărut un nou roman semnat de Orhan Pamuk

A apărut un nou roman semnat de Orhan Pamuk

A apărut un nou roman semnat de Orhan Pamuk
29 Aug 2008   •   21:38

Noua carte a lui Orhan Pamuk poartă titlul "Muzeul inocenţei" şi descrie o poveste de dragoste. Nihat Tuna, editorul celebrului scriitor, a oferit detalii suplimentare despre acest roman. Acţiunea se petrece în Istanbul, care este totodată şi oraşul natal al lui Pamuk. Povestea de dragoste se înfiripă între un bărbat bogat şi o rudă îndepărtată a acestuia, de condiţie socială mai proastă.

În ciuda premiilor obţinute şi a vânzărilor considerabile înregistrate de cărţile sale, Pamuk rămâne în continuare un scriitor controversat în Turcia. Pe lângă premiul Nobel, obţinut în 2006, Orhan Pamuk a mai primit premiul Médicis étranger pe 2005, pentru "Zăpada", premiul Impac pe 2003, pentru "Mă numesc Roşu" şi prestigiosul Friedenspreis (Premiul Păcii) în 2005, la Târgul de Carte de la Frankfurt.

În luna iunie a acestui an autorul a primit Marele Premiu Ovidius în cadrul Festivalului ?Zile şi Nopţi de Literatură? care a avut loc la Neptun. Orhan Pamuk a fost tradus în aproape 40 de limbi iar printre cărţile traduse în limba română se numără "Mă numesc Roşu", "Fortăreaţa albă" şi "Viaţa cea nouă", apărute la editura Curtea Veche.

Sursa foto: karalahana.net

Antena3.ro

×
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close