Antena 3 CNN Actualitate Cultură A fost Isus căsătorit cu Maria Magdalena? Răspunsul în documentarul Bloodline(VIDEO)

A fost Isus căsătorit cu Maria Magdalena? Răspunsul în documentarul Bloodline(VIDEO)

A fost Isus căsătorit cu Maria Magdalena? Răspunsul în documentarul Bloodline<font color=red>(VIDEO)</font>
08 Mai 2008   •   11:30

Un nou film documentar, care va fi lansat În Statele Unite susţine teoria că Isus Hristos ar fi fost căsătorit cu Maria Magdalena şi ar fi avut copii. Regizorul spune că a găsit chiar un mormânt care ar putea fi al Mariei Magdalena, refugiată pe actualul teritoriu al Franţei, după ce Isus a fost răstignit.

Documentarul se numeşte Bloodline şi a fost realizat de Bruce Burgess. Regizorul spune că a găsit în Franţa un momânt care ar putea fi al Mariei Magdalena. Cripta a fost descoperită în 1999 de un aventurier american în satul Rennes le Chateau.

?Acum trei ani am început să investighez ceea ce unii numesc de-a mai mare cacealma a tuturor timpurilor, adevărul despre Iisus din Nazaret cel real şi relaţia lui cu Maria Magdalena.? a declarat regizorul Burgess. ?A fost uimitor pentru că acolo, în faţa mea era un trup cu o cruce templieră şi înconjurat de lăzi. De obicei găseşti un mormânt gol, sau unul plin de praf si moloz. Pentru mine a fost ca şi cum aş fi descoperit Sfântul Graal.? a adăugat acesta.

Pentru a identifica rămăşiţele din mormânt, autorii documentarului au trimis mostre de păr pentru teste. Rezultatele arată că este vorba despre o persoană care vine din Orientul Mijlociu, însă nu pot preciza vârsta sau daca e vorba despre un bărbat sau o femeie. Teoria pe care se bazează documentarul seamană izbitor cu aceea din celebrul roman al lui Dan Brown, Codul lui da Vinci.

?Pentru cei care spun că toată povestea are vreo legătură cu romanul Codul lui Da Vinci, pot să spun clar că nu e aşa. Legenda asta e veche de 800 de ani, credinţa aceasta şi fatul că tot sudul Franţei e plin de biserici şi grote şi alte relicve religioase dedicate Mariei Magdalena. Eu zic că e credibil că a venit în sudul Franţei? a afirmat regizorul.

Filmul va avea premiera vineri seară la New York şi pe 16 mai la Los Angeles.



Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close