Antena 3 CNN Actualitate Cultură A murit creatorul lui Bambi, ultimul ?bătrân? al companiei Disney

A murit creatorul lui Bambi, ultimul ?bătrân? al companiei Disney

A murit creatorul lui Bambi, ultimul ?bătrân? al companiei Disney
16 Apr 2008   •   12:40

Americanul Ollie Johnston Jr, creatorul lui Bambi şi ultimul supravieţuitor dintr-un grup al celor mai importanţi desenatori ai studiourilor Disney (Cei nouă bătrâni), a murit. Compania a precizat că Johnston avea 95 de ani şi a murit într-un azil de bătrâni din Sequim, statul Washington, în nord-estul Statelor Unite ale Americii.

Absolvent al Universităţii Stanford din Los Angeles, unde a studiat artele frumoase, Johnston a fost angajat de Walt Disney în 1935 pentru a realiza scurtmetraje animate. John Lasseter, director de creaţie pentru studiourile Walt Disney şi Pixar Animation a spus despre Ollie Johnston că este „unul dintre cei mai mari animatori ai tuturor timpurilor”.

Primul lungmetraj la care a lucrat Johnston a fost „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici”, în 1937. Ulterior, lungmetrajele realizate de el au devenit opere clasice ale culturii copiilor: „Fantasia”, „Cenuşăreasa”, „Alice în ţara minunilor”, „Frumoasa din Pădurea Adormită”, „Cartea Junglei” „101 dalmaţieni” etc. Printre faimoasele scene create de Johnston se numără cea în care lui Pinocchio îi creşte nasul după ce o minte pe Zâna Albastră în filmul din 1940 şi cea în care ursul Baloo interpretează cântecul „The Bare Necessities”, în „Cartea Junglei”.

Johnston a ieşit la pensie în 1978 şi a primit, în 2005, din partea preşedintelui SUA George W. Bush, Medalia naţională a artelor, cea mai prestigioasă recompensă artistică americană.

Antena3.ro
 

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close