Antena 3 CNN Actualitate Cultură A murit maestrul Marcel Chirnoagă (GALERIE FOTO, OPERA ARTISTULUI)

A murit maestrul Marcel Chirnoagă (GALERIE FOTO, OPERA ARTISTULUI)

A murit maestrul Marcel Chirnoagă <font color=red>(GALERIE FOTO, OPERA ARTISTULUI)</font>
24 Apr 2008   •   10:59

Maestrul Marcel Chirnoagă, considerat cel mai mare grafician român dar şi unul dintre cei mai renumiţi artişti din lume a trecut în nefiinţă miercuri, la ora trei dimineaţa. Creaţiile sale au fost comparate cu cele ale renumitului pictor şi grafician Albrecht Dürer, fiind printre cele mai originale opere de artă ale secolului XX. Născut în 1930, Marcel Chirnoagă s-a stins din viaţă la vârsta de 77 de ani, după ce ultima lună şi-a petrecut-o în spital, măcinat de o grea suferinţă.

GALERIE FOTO - OPERE ALE MAESTRULUI MARCEL CHIRNOAGĂ

Maestrul Marcel Chirnoagă a trecut în nefiinţă discret, fără vâlvă, dar opera sa va rămâne pentru totdeauna un punct de reper în arta universală. A realizat peste 3.000 de gravuri şi desene, însă a organizat prea puţine expoziţii.

Viaţa sa artistică a pendulat între monştrii Apocalipsei şi Infernul lui Dante, clasificând în gravurile sale o lume utopică. Atelierul său din Bucureşti, din Piaţa Amzei, gol acum, a fost locul în care maestrul Marcel Chirnoagă şi-a desăvârşit cea mai mare parte din operă.

Rămâne ca acum lucrările sale, împrăştiate prin colecţii particulare, să poată fi adunate pentru o expoziţie în care Marcel Chirnoagă să poată respira din nou prin arta sa.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close