Antena 3 CNN Actualitate Cultură A murit pianista Valentina Popovciuc

A murit pianista Valentina Popovciuc

A murit pianista Valentina Popovciuc
Sursa foto: Foto: viata-libera.ro
16 Mai 2017   •   21:23

E doliu în lumea muzicală, după ce pianista Valentina Popovciuc a murit la vârsta de 58 de ani. Artista, care locuia în Galați de aproape două decenii, a fost răpusă de o boală nemiloasă care a chinuit-o mai mulți ani.

Valentina Popovciuc s-a născut pe 20 septembrie 1959 în Republica Moldova și a absolvit în 1982 Institutul de Arte „Gavriil Muzicescu” din Chișinău, notează viata-libera.ro. Pasiunea pentru pian a determinat-o să urmeze apoi cursurile Facultăţii de interpretare muzicală, începând din 1988, în cadrul Academiei de Muzică „Gavriil Muzicescu” din Chişinău, la clasa prof. Evsei Zac, succesor al şcolii ruse din Sankt Petersburg.

Artista s-a stabilit în 1998 la Galați. A fost maestru corepetitor la Teatrul Muzical „Nae Leonard” şi profesor de pian şi corepetitor la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” şi  Facultatea de Arte din Galaţi.

În lumea artistică, Valentina Popovciuc era apreciată datorită tehnicii sale pianistice. De-a lungul carierei, a colaborat cu numeroși solişti instrumentişti, cât şi de operă, în recitaluri realizate în toată ţara şi la evenimente de rang internaţional cum ar fi Festivalul „George Enescu”.

Pianista Valentina Popovciuc s-a stins viață, luni, după o luptă grea cu o boală necruțătoare.

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close