Antena 3 CNN Actualitate Cultură Alex. Leo Şerban, criticul de film preferat al cinefililor din România

Alex. Leo Şerban, criticul de film preferat al cinefililor din România

Alex. Leo Şerban, criticul de film preferat al cinefililor din România
10 Ian 2008   •   11:51

Alex. Leo Şerban este criticul de film preferat al cinefililor din România, potrivit unui sondaj realizat de revista Cinemagia. Dintre cele peste 4.000 de voturi acordate online în ultimele două luni, majoritatea au fost în favoarea lui Alex. Leo Şerban, clasat astfel pe primul loc în topul principalilor 15 critici români de film. El a fost urmat de Irina Margareta Nistor, Tudor Caranfil, Andrei Gorzo şi Mihai Chirilov. Alex. Leo Şerban este de părere că iniţiativa Cinemagiei de a institui un Premiu al publicului (care să nu fie, pur şi simplu, rezultatul box-office-ului) trebuie salutată. El spune că este cu atât mai îmbucurător cu cât se referă la anul 2007 când, deşi au existat puţine filme de calitate, filmul românesc a fost pe buzele tuturor străinilor.


„E, întrucâtva, (şi) un test: place, oare, publicului autohton acelaşi gen de film ca şi publicului de afară? Sunt, oare, spectatorii (avizaţi) din România pe aceeaşi lungime de undă cu criticii de aici? În fine - se gândesc ei la aceleaşi filme care ar merita „Oscarul”, respectiv „Zmeura”? Personal, abia aştept să văd rezultatele”, a spus, pentru Cinemagia, Alex. Leo Şerban.


Cu o lungă activitate în lumea culturală din România, Alex. Leo Şerban este autorul apreciatului volum „De ce vedem filme”. Este directorul artistic al Festivalului de Film „Anonimul” şi unul dintre membrii fondatori ai revistei Dilema şi, totodată, singurul critic din România invitat la emisiunea „Double je” a jurnalistului francez Bernard Pivot.

Rompres

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close