Antena 3 CNN Actualitate Cultură Apă, aer, foc ? teatru în aer liber în Bucureşti

Apă, aer, foc ? teatru în aer liber în Bucureşti

Apă, aer, foc ? teatru în aer liber în Bucureşti
15 Iul 2007   •   16:03

Bucureştenii au putut asista aseară la un spectacol de balet şi acrobaţie aeriană în Parcul Tineretului. Este vorba de spectacolul susţinut de trupă australiană Strange Fruit în deschiderea festivalului de teatru în aer liber Apă Aer Foc. Evenimentul organizat de Institutul Cultural Român , se desfăşoară în Parcul Tineretului din Capitală patru weekend-uri consecutive, în perioada 14 iulie - 5 august 2007.

The Field, Câmpul asa se numeste baletul suprarealist al celor opt artişti de la Strange Fruit, ce se leagănă pe bare elastice de 4,5 m înălţime, deasupra spectatorilor. Spectacolul susţinut de trupa australiană este una din cele mai ingeniose producţii de gen din acest an şi va putea fi urmărit de bucureşteni şi duminică seară în Parcul Tineretului de la ora 19.00. În spectacolele lor artiştii mixează elemente de teatru, dans şi circ. Trupa Strange Fruit a susţinut reprezentaţii în peste 40 de ţări, la peste 300 de festivaluri internaţionale. Creată în 1994, Strange Fruit a devenit una dintre cele mai cunoscute trupe de gen din lume. Printre distincţiile pe care le-a primit se numără Premiul Naţional Myers pentru Artele Spectacolului (Australia), Trofeul de Argint - Daidogei World Cup (Japonia, 1999 şi 2000), Premiul Publicului la Festivalul de la Valladolid (Spania, 2003).

Săptămâna viitoare, pe 21 si 22 iulie (23 în caz de ploaie), Teatro Ka din Portugalia va prezenta în Parcul Tineretului spectacolul ?Asas do destino? (Aripa destinului), o poveste emoţionantă despre întâlnirea unui bătrân cu îngerul său şi cu moartea. Teatro Ka s-a înfiinţat in 1986, s-a specializat în spectacole în aer liber, actorii evoluând pe picioroange şi purtând costume uriaşe, opulente, baroce.

Următoarea trupă pe care o pot vedea bucureştenii în Festivalul "ApăAerFoc" este Ilotopie, un grup francez înfiinţat în 1980. Ei vor prezenta pe 28 si 29 iulie (30 in caz de ploaie) spectacolul ?Narcisse guette? (Reflexiile lui Narcis), în care oglinda apei devine scenă. Ilotopie se foloseşte de toate proprietăţile apei pentru a realiza acest spectacol fascinant.

Grupul olandez Tuig, care va încheia acest festival pe 4 si 5 august (6 august, în caz de ploaie), nu este mai puţin spectaculos. În spectacolul "Salto Vitale" pe care îl veţi putea vedea în Parcul Tineretului, o maşinărie arhaică în vârful căreia se află un om este pusă în mişcare şi ridicată, centimetru cu centimetru, pâna la o înălţime de 14 metri. Întreaga construcţie este susţinută de foc, aer, apă şi, bineînţeles, de forţă fizică. Iar la 14 metri urmeaza saltul.Organizatorii spectacolul sustinut de Tuig prezintă ?O parabolă despre puterea de a hotărî asupra propriei vieţi".

Antena3.ro

×
Parteneri
Elevii încep azi evaluarea națională
x close