Antena 3 CNN Actualitate Cultură Au apărut negativele foto făcute de Capa în Războiul Civil din Spania (VIDEO)

Au apărut negativele foto făcute de Capa în Războiul Civil din Spania (VIDEO)

Au apărut negativele foto făcute de Capa în Războiul Civil din Spania <font color=red>(VIDEO)</font>
29 Ian 2008   •   09:22
Eveniment istoric pentru fotojurnalismul din întreaga lume. Negativele unor fotografii făcute de celebrul Robert Capa în timpul războiului Civil din Spania au fost dezvăluite publicului, după aproape 70 de ani. Robert Capa este considerat cel mai mare fotoreporter de război al secolului XX. Celebrul fotoreporter de război, Robert Capa a făcut mii de fotografii în timpul Războiului Civil din Spania, condus de generalul Franco, în anii 1930. Înainte ca naziştii să intre în Paris, Capa a emigrat în Statele Unite. Se credea că atunci a lăsat în urmă şi negativele fotografiilor sale, dar n-a fost deloc aşa.

Ele au fost descoperite recent la New York, după aproape 70 de ani. ?Este un moment definitoriu pentru înţelegerea lui Robert Capa, dar şi un moment cheie în istoria fotojurnalismului şi a fotografiei de război?, a declarat Brian Wallis, şeful Centrului Internaţional al Fotografiei.

Robert Capa şi însoţitoarea sa, Gerda Taro, au mers în Spania să fotografieze scene din timpul Războiului Civil. Istoria negativelor nu este nici acum pe deplin cunoscută. Brian Wallis a declarat că fotografiile au părăsit Parisul împreună cu asistentul lui Capa. Odată ajuns în Marsilia, acesta i le-ar fi înmânat unui consul mexican, care le-ar fi predat apoi Centrului Internaţional al Fotografiei.

Pe viitor, negativele vor fi arhivate şi arătate publicului larg.

NEGATIVELE FOTOGRAFIILOR FĂCUTE DE CAPA ÎN TIMPUL RĂZBOIULUI CIVIL SPANIOL AU FOST GĂSITE LA NEW YORK

Antena 3

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close