Antena 3 CNN Actualitate Cultură Au fost decernate premiile Academiei Române 2008

Au fost decernate premiile Academiei Române 2008

Au fost decernate premiile Academiei Române 2008
19 Dec 2008   •   09:29

Academia Română şi-a desemnat joi laureaţii, în cadrul unei festivităţi care a avut loc în aula instituţiei. Premiile au fost acordate celor mai importanţi oameni de ştiinţă sau de cultură din România. Premiile Academiei Române sunt decernate în fiecare an pentru contribuţii de excepţie în domenii ştiinţifice şi cultură, pentru întreaga carieră a laureaţilor sau pentru lucrări ştiinţifice excepţionale.
Anul acesta, Premiul "Meritul Academic" a fost înmânat actorului Radu Beligan, la împlinirea vârstei de 90 de ani. Printre câştigătorii premiilor de excelenţă ale Academiei Române s-au numărat şi alţi actori: Dan Puric, pentru întreaga carieră, şi artistul Tudor Gheorghe, pentru contribuţia adusă poeziei şi muzicii româneşti.
Şi ştiinţa a fost premiată: doctorul Augustin Madalan, de la Facultatea de Chimie a Universităţii Bucureşti a primit premiul de excelenţă pentru contribuţii remarcabile în chimie. În domeniul medical, doctorii Firmilian Calotă şi Dragoş Camen au primit distincţia "Ştefan S. Nicolau", pentru lucrarea Atlas de Endoscopie Vasculară a Membrelor Inferioare.
În domeniul ştiinţelor economice, juridice şi sociologice, premiul Dimitrie Gusti a fost acordat lucrării Strategii de dezvoltare comunitară, semnată de Iuliana Precupeţu, în vreme ce premiul Simion Bărnuţiu a fost acordat lui George Basiliade, pentru lucrarea "Criminologie"
La această ediţie, Academia Română a premiat 117 laureaţi, valoarea fiecărui premiu ridicându-se la suma de 2.000 de lei.
Antena 3

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close