Antena 3 CNN Actualitate Cultură Au început examenele de admitere la UNATC

Au început examenele de admitere la UNATC

Au început examenele de admitere la UNATC
27 Aug 2007   •   13:37

Luni, 27 august, a început prima etapă a admiterii la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti (UNATC), 232 de tineri fiind înscrişi pentru a da concurs, ei disputându-şi 52 de locuri. În total, 304 candidaţi au depus dosarele la cele şase secţii ale Facultăţii de Teatru - Actorie, Păpuşi-Marionete, Regie Teatru, Coregrafie, Scenografie şi Teatrologie -, urmând să fie admişi 96 cu subvenţie de la stat şi 14 - cu taxe.

Dacă, la secţia Actorie, concurează un număr mare de candidaţi pentru cele 48 de locuri cu subvenţie de la buget şi patru cu taxe, la Teatrologie s-au înscris doar opt persoane, unde sunt 12 locuri (10 cu subvenţie de la stat şi două cu taxe). De asemenea, la secţia Scenografie sunt doar cinci dosare pentru zece locuri (opt de la buget şi două cu taxe). La Regie Teatru au depus dosare 29 de candidaţi, pentru 12 locuri (10 de la buget şi două cu taxe). La Păpuşi-Marionete s-au înscris 12 pentru 12 locuri (10+2). Coregrafia se prezintă cu 18 înscrişi pentru 10+2.

Cifra de şcolarizare pentru anul de învăţământ 2007/2008 la UNATC - pentru Facultatea de Teatru şi Facultatea de Film - este de 154 de locuri, cu subvenţie de la stat, şi 26 de locuri - cu taxe.

La UNATC există două locuri finanţate de la buget pentru admiterea la studii universitare de licenţă pentru tinerii din Republica Moldova, care au absolvit licee din România, şi un loc pentru romi. Numărul de locuri la cele trei specializări ale Facultăţii de Film - Fotografie, Cinematografie şi Media - este de 58 (cu subvenţii de la stat) şi 12 (cu taxe).

Rompres

×
Parteneri
Informaţii de ultimă oră despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
x close