Antena 3 CNN Actualitate Cultură Balerina Alina Cojocaru va urca pe scena Operei din Bucureşti

Balerina Alina Cojocaru va urca pe scena Operei din Bucureşti

Balerina Alina Cojocaru va urca pe scena Operei din Bucureşti
13 Ian 2008   •   10:06

Alina Cojocaru, prim-solistă a Companiei Regale de Balet „Covent Garden" din Marea Britanie, a revenit în ţară cu ocazia unui spectacol special pe care îl va susţine la Opera Naţională. Alina Cojocaru este una dintre cele mai cunoscute balerine din lume. Chiar dacă scena pe care a cunoscut afirmarea este la mii de kilometri depărtare de România, Alina nu a uitat de unde a plecat. Reîntâlnirea cu publicul românesc este emoţionantă pentru celebra artistă.

Spectacolul de duminică seară, de la Opera Naţională Bucureşti, este unul special pentru ea şi pentru că îl avea alături pe bărbatul iubit, danezul Johan Kobborg, solist şi el la Teatrul „Covent Garden” din Londra. De altfel, cei doi îşi petrec cea mai mare parte a timpului în capitala Marii Britanii, dar intenţionează să ajungă mai des prin ţară.

Alina Cojocaru a apărut pentru prima oară pe o scenă românească în 2002, cu rolul principal din „Giselle”. Ea a fost distinsă atunci cu Ordinul Naţional de Merit în grad de Cavaler, pentru performanţele prin care reprezintă şi impune talentul românesc pe marile scene ale lumii. În 2004, ea a fost desemnată cea mai bună balerină în Festivalul „Monaco Dance Forum”, la Gala Premiilor Nijinsky, premiu acordat o dată la doi ani.

Duminică seară, cei doi balerini vor evolua pe scena Operei din Bucureşti în calitate de invitaţi şi vor da viaţă personajelor Nikia, respectiv Solor, în spectacolul „Baiadera” de Minkus. La pupitru se va afla tânărul dirijor Tiberiu Soare.

Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close