Antena 3 CNN Actualitate Cultură Biblioteca Vaticanului se închide pentru 3 ani

Biblioteca Vaticanului se închide pentru 3 ani

Biblioteca Vaticanului se închide pentru 3 ani
14 Iul 2007   •   16:21

Biblioteca Apostolică a Vaticanului îşi închide, sâmbătă, porţile, pentru o renovare a instalaţiilor sale, care va dura trei ani, a anunţat directorul acesteia, arhiepiscopul Raffaele Farina. Funcţionarea ''unei părţi a serviciilor'' Bibliotecii va fi totuşi asigurată în această perioadă. Farina, arhivar şi bibliotecar al Sfintei Biserici Romane, a dat asigurări cu privire la ''continuarea şi creşterea serviciilor, cum ar fi catalogul on-line sau reproducerea fotografică şi digitală a documentelor'' Bibliotecii.

Restaurarea Bibliotecii Apostolice a Vaticanului, fondată oficial de papa Sixt al IV-lea în 1475, va afecta diferite laboratoare şi depozite, precum şi cabinetul numismatic. Biblioteca numără, între altele, 1,6 milioane de scrieri, 75.000 de manuscrise şi 8.300 de incunabule.

Vineri a fost ultima zi utilă pentru consultarea textelor care servesc drept bază pentru cei care vizitează aceste arhive şi care, în ultimele zile au stat la coadă de la primele ore ale dimineţii pentru a obţine unul din cele 92 de locuri disponibile în Bibliotecă. Unii cercetători şi organizaţii, cum ar fi institutul de cercetare muzicală ''Ibimus'', au lansat o cerere prin internet pentru ca Papa Benedict al XVI-lea să aibă în vedere măsuri ''oportune'' în vederea continuării ''serviciului public'' al Bibliotecii.

Rompres

×
Parteneri
Accident cu șapte victime, pe Podul Basarab din București
x close