Antena 3 CNN Actualitate Cultură Bookfest 2009. Cel mai mare salon de carte din Bucureşti (GALERIE FOTO)

Bookfest 2009. Cel mai mare salon de carte din Bucureşti (GALERIE FOTO)

Bookfest 2009. Cel mai mare salon de carte din Bucureşti (GALERIE FOTO)
19 Iun 2009   •   14:25

În era informaţiei, a televiziunii şi a internetului românii nu au uitat să mai şi citească, din când în când, o carte. Fapt ilustrat foatre bine de mulţimea de oameni prezenţi la Bookfest, ediţia a patra a târgului de carte, deschis miercuri la Romexpo. Evenimentul se desfăşoară în perioada 17-21 iunie în în pavilioanele 13, 14, 15, 16 şi 17 ale complexului expoziţional, iar intrarea este liberă.

Organizatorii au pus la dispoziţia expozanţilor spaţii foarte mari de desfăşurare, cele cinci pavilioane ale Complexului Romexpo fiind întinse pe o suprafaţă de 13.700 metri pătraţi, ce cuprind peste 130 de standuri. Anul acesta, la târgul de carte Bookfest sunt expuse mai multe cărţi, mulţumită spaţiului generos, numărul titlurilor fiind mai mare de 25.000.



Cei care vor trece pragul Bookfest vor avea parte nu numai de o mulţime de cărţi, pentru toate gusturile şi pe aproape toate subiectele, ci şi de o serie de alte evenimente. Astfel, se vor decerna premiile Uniunii Scriitorilor ? cea mai importantă distincţie oferită de cartea românească.

De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia să vadă imagini de la festivalul de film, TIFF (care a avut loc la Cluj-Napoca, în perioada 29 mai - 7 iunie) proiectate pe scena Bookfest dar şi să urmărească live trupele The Amsterdams, Byron, Grimus şi Alexandrina Hristov.



La Bookfest vor fi proiectate, printre altele "Involuntar/ Involuntary/ De ofrivilliga", de Ruben Östlund (Suedia, 2008), "Sora Katiei/ Katia's Sister/ Het zusje van Katia", de Mijke de Jong (Olanda, 2008), şi "Cumplit de fericit/ Terribly Happy/ Frygtelig lykkelig", de Henrik Ruben Genz (Danemarca, 2008).

Târgul poate fi vizitat gratuit între orele 10:00 şi 20:00, cu excepţia ultimei zile, duminică, 21 iunie, atunci când Bookfest se va închide la ora 18:00.



Florin Tulbure, Antena3.ro

×
Parteneri
Un nou val de praf Saharian vine peste România
x close