Antena 3 Actualitate Cultură Botanista Maria Sibylla Merian, sărbătorită de Google printr-un logo special

Botanista Maria Sibylla Merian, sărbătorită de Google printr-un logo special

02 Apr 2013   •   08:44
Botanista Maria Sibylla Merian, sărbătorită de Google printr-un logo special
Sursa foto: Foto: google.ro

Google o sărbătoreşte, marţi, pe naturalista de origine germană Maria Sibylla Merian, printr-un logo special reprezentat de câteva desene de plante, insecte şi o şopârlă, informează Mediafax.

Maria Sibylla Merian, devenită cunoscută datorită ilustraţiilor detaliate de plante şi animale, s-a născut pe 2 aprilie 1647, la Frankfurt.

Ca artist botanic,  Maria Sibylla Merian a publicat trei colecţii de de gravuri cu plante între 1675 şi 1680. Ulterior, a început să studieze insectele.

Merian este renumită pentru reprezentările metamorfozei la fluturi, reuşind să deseneze etapele de dezvoltare la aproape 200 de specii diferite.Maria Sibylla Merian a desenat, de asemenea, şerpi, iguane, păianjeni şi broaşte.

A murit în 1717, după ce suferise cu ceva timp înainte un accident cerebral. O colecţie a muncii ei, Erucarum Ortus Alimentum et paradoxa Metamorfoze, a fost publicată ulterior de fiica botanistei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close