Antena 3 CNN Actualitate Cultură Capitala sărbătorită. Pe 21 şi 22 septembrie au loc "Zilele Bucureştiului"

Capitala sărbătorită. Pe 21 şi 22 septembrie au loc "Zilele Bucureştiului"

Capitala sărbătorită. Pe 21 şi 22 septembrie au loc "Zilele Bucureştiului"
18 Sep 2008   •   13:45

Bucureştiul se pregăteşte de sărbătoare. În acest weekend, pe 20 şi 21 septembrie se vor serba Zilele Bucureştiului, iar cu această ocazie vor avea loc numeroase evenimente culturale. În deja celebra ?Noapte Albă?, bucureştenii vor putea vizita gratuit muzeele din oraş şi vor putea viziona spectacolele oferite de teatrele participante la program. Cea mai mare atracţie va fi, însă, concertul pe care îl ca susţine celebrul Brian Adams în parcul Izvor.

În toate pieţele importante din Bucureşti vor avea loc astfel de evenimente. În Piaţa Constituţiei, se vor organiza spectacole ale mai multor minorităţi şi vor fi reeditate proiecţiile cu apă, laser şi artificii, care au fost de un mare succes anul trecut. Pe bulevardul Unirii se vor amplasa 20 de cãsuţe meşteşugăreşti şi vor exista cafenele deschise pe perioada evenimentului. În Piaţa George Enescu, va avea loc o proiecţie de film, ?Vienna Music Film Festival?. Centrul istoric va fi punctul principal de atracţie a Zilelelor Bucureştiului, aici având loc un concert al lui Costel Busuioc, pe o scenă amenajată în faţa BNR, spectacole de stradă ale teatrelor Masca şi de Comedie.

?Încercăm să depăşim problemele zilnice şi să oferim bucureştenilor ceea ce meritã. Dorim ca bucureştenii să trăiască şi să se simtă bine în oraşul lor. Răutăţile şi distorsiunile au făcut ca Bucureştiul să se dezvolte anarhic şi să nu beneficieze de bunăvoinţă decizională, dar încercăm să îi învăţăm pe toţi să fie alãturi de bucureşteni?, a spus, potrivit Agerpres, primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Pentru ca oamenii să se poată deplasa la locurile unde se vor desfăşura evenimentele, RATB va suplimenta numărul de autobuze cu 24, iar metroul va circula până la ora 4 dimineaţa.

?Zilele Bucureştiului? vor sărbători 549 de ani de la atestarea documentară a oraşului. 20 septembrie 1459 este data la care apare prima menţionare a vatrei originare a Bucureştiului, aflat în jurul Curţii Vechi din centrul istoric, iar în 1862 Bucureştiul devine capitala României.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close