Antena 3 CNN Actualitate Cultură Caravana Filmelor TIFF revine în această vară în oraşul tău!

Caravana Filmelor TIFF revine în această vară în oraşul tău!

 Caravana Filmelor TIFF revine în această vară în oraşul tău!
08 Iul 2014   •   18:27

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), continuă proiectul Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino. Organizată împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul şi Odessa, caravana aduce în atenţia publicului filme de succes, premiate la TIFF, punând accent totodată pe cele mai iubite filme româneşti ale anului.

"Proiectul îşi propune să ofere oamenilor care locuiesc în oraşe fără cinematografe experienţa cinema-ului de calitate. Alături de celelalte caravane din ţările partenere, evenimentul ajută la popularizarea celei de-a şaptea arte şi la promovarea unor filme româneşti care încă nu sunt cunoscute pe deplin în toată ţara. Fiecare ediţie s-a dovedit a fi un succes, iniţiativa noastră a fost primită cu interes şi sperăm că şi în acest an Caravana va fi apreciată de public", a declarat Tudor Giurgiu, preşedinte TIFF.


Cea de-a cincea ediţie a Caravanei TIFF/ Operation Kino va avea loc în perioada iulie - septembrie în mai multe oraşe din România printre care Piatra-Neamţ (8 - 10 iulie), Braşov (11 - 13 iulie), Mediaş (30 iulie - 1 august), Fălticeni (2 - 4 august), Iaşi (5 - 6 august), Timişoara (11 - 13 august), Oradea (15 - 17 august), Alexandria (19 - 21 august) şi Târgovişte (5 - 7 septembrie).

Astfel, vor fi proiecte filme precum "Stockholm", de Rodrigo Sorogoyen, care a fost distins cu trofeul Transilvania la ediţia TIFF 2014, "Nuntă în offsaid/ La gran familia Española", de Daniel Sánchez Arévalo, "Urmează-mi vocea/ Come to my voice", de Huseyin Karabey, şi "Canibal", de Manuel Martín Cuenca, cu Olimpia Melinte şi Antonio de la Torre, film care a primit premiul pentru cea mai bună imagine la Goya 2014 şi San Sebastian 2013, "În mijlocul pustiului alb/ Into the White", de Petter Næss, "Culoarea cameleonului/ The Color of the Chameleon", de Emil Hristow, şi "With Mum", de Faruk Lončarević.

La capitolul filme româneşti, Caravana TIFF aduce peliculele "#Selfie", de Cristina Iacob, "Câinele Japonez", de Tudor Cristian Jurgiu, care a fost distins cu premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut la TIFF 2014, "Bucureşti, unde eşti?", de Vlad Petri, "Domnişoara Christina", de Alexandru Maftei, "Sunt o babă comunistă", de Stere Gulea, şi "Love Building", de Iulia Rugină.

Între 8 - 10 iulie, Caravana ajunge la Piatra-Neamţ (Ştrandul Tineretului), iar între 11 - 13 iulie, cinefilii din Braşov se vor putea bucura de proiecţii în Piaţa Sfatului.

La ediţia de anul trecut, peste 30.000 de spectatori din 14 oraşe au participat la proiecţiile de filme.

Intrarea la proiecţiile de filme este liberă. Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul programului MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

 

×
Parteneri
x close