Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cartea care a stabilit un record mondial în domeniu! Cu cât s-a vândut ilustraţia în original

Cartea care a stabilit un record mondial în domeniu! Cu cât s-a vândut ilustraţia în original

Cartea care a stabilit un record mondial în domeniu! Cu cât s-a vândut ilustraţia în original
10 Dec 2014   •   23:00

Un desen în cerneală realizat de Ernest Howard Shepard care a servit la ilustrarea uneia din cărțile despre ursulețul Winnie the Pooh (Ursulețul de pluș) a fost vândut marți pentru suma de 314.500 de lire (399.170 de euro), un record mondial în domeniu, potrivit casei de licitații Sotheby's, citată de AGERPRES.

Această lucrare a desenatorului britanic a depăşit precedentul record, de 289.250 de lire, înregistrat în anul 2008, de o ilustrație la una din cărțile scriitoarei Beatrix Potter.

Desenul — realizat pentru al doilea volum ce relatează aventurile ursulețului iubitor de miere (''The House at Pooh Corner'', publicat în 1928) — îl prezintă pe Winnie și pe cei doi prieteni ai săi, copiii Jean-Christophe și Porcinet, sprijinindu-se pe balustrada unui pod de lemn.
Ilustrația făcea parte, de mai bine de patru decenii, dintr-o colecție particulară, după cum a menționat Sotheby's, casă de licitații pe la care desenul a mai trecut deja de două ori, în 1971 și 1974. La această ultimă dată, a fost vândut pentru ''câteva sute de lire'', a afirmat Philip Errington, director pentru cărți și manuscrise la Sotheby's.

Personajul Winnie the Pooh a fost creat de scriitorul britanic Alan Alexander Milne și a fost foarte îndrăgit de generații întregi de copii după publicarea celor două cărți ilustrate ''Winnie-the-Pooh'', în 1926, și ''The House at Pooh Corner''.

×
Subiecte în articol: licitatie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close