Antena 3 CNN Actualitate Cultură Castelul Ţepeş din Capitală a fost deschis vizitatorilor cu ocazia Zilei Porţilor Deschise

Castelul Ţepeş din Capitală a fost deschis vizitatorilor cu ocazia Zilei Porţilor Deschise

Castelul Ţepeş din Capitală a fost deschis vizitatorilor cu ocazia Zilei Porţilor Deschise
24 Mai 2008   •   17:46

Sute de vizitatori au venit sâmbătă să vadă Castelul Ţepeş din Parcul Carol din Capitală. Clădirea a fost construită în 1906 după modelul Cetăţii Poenari, ridicată de Vlad Ţepeş la Cheia Argeşului. Cu ocazia Zilei Porţilor Deschise, oamenii au putut urca pe scara spiralată din lemn până în turnul Castelului Ţepeş.

Castelul a fost construit cu ocazia împlinirii a 40 de ani de domnie a Regelui Carol I. Edificiul a fost ridicat după planurile arhitecţilor Burcuş şi Ştefănescu după modelul Cetăţii Poenari, ridicată de către Vlad Ţepeş la Cheia Argeşului. Iniţial, castelul a fost folosit ca rezervor de apă pentru pompieri. După Primul Război Mondial, castelul a fost transformat într-o cazarmă pentru corpului de gardă de la Mormântul Ostaşului Necunoscut, aflat în apropiere, în faţa Muzeului Militar Naţional.

După 1990, clădirea a fost utilizată drept Corp de Gardă pentru o subunitate de jandarmi, care îndeplinea misiuni de pază la câteva instituţii bancare din Capitală.

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close