Antena 3 CNN Actualitate Cultură Câştigătorii Concursului Internaţional ?George Enescu?

Câştigătorii Concursului Internaţional ?George Enescu?

Câştigătorii Concursului Internaţional ?George Enescu?
09 Sep 2007   •   15:43

Comisiile de jurizare a ediţiei a XVIII-a a Concursului Internaţional ?George Enescu? au desemnat câştigătorii acestui eveniment, la care s-au înscris tineri muzicieni din întreaga lume. Prezentarea laureaţilor şi recitalul câştigătorilor premiilor I se vor desfăşura în cadrul concertului de gală, organizat, duminică, la Ateneul Român. La secţiunea vioară, Premiul I, în valoare de 15.000 de euro, l-a câştigat Anna Tifu (Italia), iar Premiul II (10.000 de euro) - Chun Harim (Coreea). Violonistului român Vlad Stănculeasa i-a revenit Premiul III (5.000 de euro), el obţinând şi Premiul special pentru cea mai bună interpretare a unei sonate pentru vioară şi pian de George Enescu, în valoare de 6.000 de euro.

La secţiunea pian, Premiul I (15.000 de euro) a fost acordat lui Eduard Kunz din Rusia, Premiul II (10.000 de euro) revenind altui tânăr pianist rus, Evgheni Cherepanov. Premiul III (5.000 de euro) l-a obţinut americanul Christopher Falzone, căruia îi va fi înmânat şi Premiul special pentru cea mai bună interpretare a unei sonate pentru pian de George Enescu, în valoare de 6.000 de euro. S-au acordat două premii în cadrul Concursului Internaţional de Compoziţie. Premiul pentru muzică de cameră a revenit concurentei Krisztina Megyeri, din Ungaria, pentru lucrarea ?Le jardin etranger?, iar Premiul pentru muzică simfonică (10.000 de euro) a fost acordat concurentului din Japonia, Sakai Kenji, pentru lucrarea ?Rhizomes... Chaosmose?.

La secţiunea compoziţie, au fost înscrise circa 120 de lucrări aparţinând compozitorilor din 34 de ţări. Competiţia între tinerii muzicieni ai lumii s-a desfăşurat în cadrul Festivalului şi Concursului Internaţional 'George Enescu', care are loc în perioada 1-23 septembrie.

Rompres

×
Parteneri
AI-ul a început să mintă, să trădeze și își schimbă comportamentul în timpul testelor
x close