Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cazul Madeleine: Două publicaţii britanice vor plăti 500.000 de lire sterline pentru defăimare

Cazul Madeleine: Două publicaţii britanice vor plăti 500.000 de lire sterline pentru defăimare

Cazul Madeleine: Două publicaţii britanice vor plăti 500.000 de lire sterline pentru defăimare
19 Mar 2008   •   12:20

Două publicaţii britanice au fost obligate să plătească 500.000 de lire sterline către fondurile pentru găsirea fetiţei Madeleine McCann, pentru defăimare, după ce au fost nevoite să îşi retragă acuzaţiile aduse asupra părinţilor fetiţei, scrise în peste 100 de articole. Cele două publicaţii sunt Daily Express şi Daily Star.

Potrivit presei britanice, avocaţii soţilor McCann au dat în judecată mai multe ziare, cum ar fi Daily Express, Sunday Express, ?Daily Star, Daily Star Sunday. La rândul lor, aceste ziare şi-au susţinut punctul de vedere cu ajutorul propriilor avocaţi. În urma proceselor, soţii McCann au cerut daune morale de până la 4 milioane de lire sterline, în timp ce ziarele au fost de acord să plătească 250.000 de lire sterline.

Daily Express a admis că a publicat un număr de articole, în mai multe ediţii din luna mai a anului trecut, în care cuplul era acuzat de uciderea propriului copil. ?Credem că nu există evidenţe pentru a sprijini teoria că Gerry si Kate McCann sunt implicaţi în dispariţia propriei lor fiice?, scrie un articol. ?Kate şi Gerry, ne cerem scuze pentru acuzaţiile aduse. Speram că într-o bună zi Medeleine va fi găsită şi readusă familiei sale iubitoare?.

Max Clifford, patronul unei celebre agenţii de relaţii publice, crede că aceste greşeli vor strica relaţiile cu cititorii. El a spus că jurnaliştii trimişi în Portugalia au scris articole pe baza unor zvonuri ce s-au dovedit a fi neadevărate.

Madeleine McCann, care urma să-şi sărbătorească aniversarea de 4 ani, a dispărut pe 3 Mai, anul trecut, din apartamentul din Praia da Luz, în timp ce părinţii ei serveau cina împreună cu câţiva prieteni la un restaurant.

Antena3.ro

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close