Antena 3 CNN Actualitate Cultură CE va investi 8-14 milioane de euro anual într-o televiziune europeană

CE va investi 8-14 milioane de euro anual într-o televiziune europeană

CE va investi 8-14 milioane de euro anual într-o televiziune europeană
09 Apr 2008   •   10:35

Cea de-a 45-a ediţie a MIPTV, unul din cele mai importante târguri internaţionale de vânzare şi de achiziţionare de produse de televiziune, a debutat cu un anunţ important făcut de Comisia Europeană.

Thierry Vissol, adviser la CE, a declarat, marţi, că din 2009 va fi înfiinţată o reţea europeană de televiziune, în care se vor investi între 8 şi 14 milioane de euro anual. Aceasta va fi retransmisă de posturi partenere din ţările europene, după aceleaşi principii cu cea de radio, EuRaNet (European Radio Network), la care se lucrează în prezent.

Vissol a precizat că programul televiziunii europene va fi redus - de circa o oră şi jumătate, săptămânal -, însă va fi tradus în toate limbile Uniunii Europene. ?Programul televiziunii va fi transmis în prime time sau în apropierea intervalului din prime time. Ideea este să avem patru-cinci minute de ştiri în fiecare zi şi un magazin săptămânal?, a explicat Vissol.

Reţeaua europeană de radio sus amintită îşi va începe emisia în aprilie. Cu transmisii zilnice, programele reţelei europene vor include jurnale de ştiri, interviuri, dezbateri, emisiuni de tip magazin pe diverse teme şi transmisiuni referitoare la evenimente în derulare. Primele emisiuni vor fi difuzate în aprilie 2008.

Într-o primă etapă, programele vor fi difuzate în 10 limbi (germană, engleză, bulgară, franceză, spaniolă, greacă, maghiară, polonă, portugheză şi română), iar apoi, treptat, în toate cele 23 de limbi ale UE.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close